DDK'ya talimat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara saldırısını araştırması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdiğini açıkladı. Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan "Olay yerine gidip oy isteyenleri gördük. Çıkar peşinde olanların maskesi düşüyor" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 00:48
DDK’ya talimat

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yu ağırladı. Erdoğan, resmi törenle karşılanan Niinistö ile beraber düzenlediği ortak basın toplantısında ise Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

BİR YERLERDE ZAFİYET VAR
Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan şunları söyledi: Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Ülkemizde faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı. Diğer olaylar gibi bu hadise de titizlikle araştırılıyor, araştırılacak. Eylemi yapanlarla ilişkiler belirlenecek, suçlular adalete teslim edilecektir. DAEŞ, PKK, PYD ve DHKP-C dahil tüm ihtimaller sorgulanmalıdır. Olayın farklı açıdan araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na da talimat verdim. Hükümetimiz de bu çalışmaları sürdürüyor. Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet vardır. Her olayda istifa mekanizması doğru değil. Görev ihmali varsa gereken adımlar atılır. Çıkar peşinde olanların maskesi düşüyor. Terör örgütlerini aynı sıfatla anmayıp, karşılarına dikilmeyenleri tarih kaydediyor. Olay yerine gidip 1 Kasım'ı işaret edenlere şahit olduk. Kendilerince romantik kasım güzellemeleri yapanları izledik. Bu tutumların hepsi terör örgütlerine hizmet ediyor.