Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2015, 15:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizden alıkoyamayacaklar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
"Japon firmalarının son 5 yılda ülkemize yaptıkları yatırım 1.6 milyar doları buldu. Biz her türlü desteği verdik her türlü desteği sağladık. Temmuz ayında ülkemize gelen yaklaşık 3.5 milyar dolarlık uluslararası yatırım Türkiye'nin iddialı duruşunu gösteriyor. En çok yatırım çeken ülkeler listesinde 4 basamak yükselerek 22. sıraya yükseldik. Ancak potansiyelimiz çok daha yüksek.

EN BÜYÜK 5 FİRMANIN BAŞKANLARI VE CEO'LARIYLA TOPLANTI YAPTIM

Japonya'nın uluslararası yatırımlarının en az yüzde 1'inin ülkemize gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu da yılda asgari 1 milyar dolarlık Japon yatırımı anlamına geliyor. 500'e yakın Japon yatırımcı ile bir araya gelme fırsatı bulduk. En büyük 5 firmanın Başkanları ve CEO'larıyla baş başa toplantı yaptım. Bizim kapımız tüm uluslararası yatırımcılar özellikle de Japon dostlarımıza sonuna kadar açıktır. Gelin birlikte kazanalım. Gelin birlikte geleceğe yürüyelim diyoruz.

OLANLARDAN BENİ MESUL TUTANLAR TERÖR ÖRGÜTÜYLE AYNI SAFTA YER ALIYOR
Türkiye için PKK ve onun uzantıları olan PYD, YPG'nin, DHKP-C'nin DAİŞ'in hiç bir farkı yoktur. Olanlardan beni mesul tutanlar doğrudan terör örgütüyle aynı safta yer aldıklarını bilmedirler.

Türkiye'nin kardeşlik ikliminden rahatsız olanlar terör ikliminden medet umuyor. Ama başaramayacaklar. DAİŞ'in roketleriyle ölenler insan da, PKK'nın roketleriyle ölen insan değil mi? Böyle bir yaklaşım insani değildir.

BATI ÜLKELERİ 4 AY DAYANAMADI
Türkiye'nin 4 yıldır yaşadığı göç dalgasına batı ülkeleri 4 ay bile dayanamadı.

GÜNEYDOĞU'DA FABRİKA YAPILIYOR AMA TERÖR ÖRGÜTÜ YAKIYOR
Yan gelip yatarak iş bulunmuyor, elinde silahla da bu iş olmaz. Güneydoğu'daki vatandaş şunu kendine sormalı, neden buraya yatırmcı gelmiyor. Fabrika yapılıyor ama terör örgütü gidip fabrikayı yakıyor. O yatırımcı bir daha oraya kolay kolay yatırım yapar mı? Bunun hesabını devlet sorar ama bölge halkı da bunun hesabını sormalı ve onları yalnızlığa mahkum etmelidir. Terör meselesinin üstesinden geleceğiz.

BİZİ 2023 HEDEFİMİZDEN ALIKOYAMAYACAKLAR
Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini düşünenler, son bir gayretle terör kartını ortaya sürdüler ama başaramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizinden alıkoyamayacaklar."