Gurur hanesi

Nobel Ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, ABD'de kendi çabasıyla bir Türk Evi açtı. Türkiye'den gelen öğrencileri ağırladı. İki katlı villada Türk Bayrağı, nazar boncuğu, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet portreleri asılıydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2015 Güncelleme 10 Ekim 2015, 00:49
Gurur hanesi

İÇİNDEKİLER

Dünya bir Türk'e hayran kaldı. Mardin'den ABD'ye giden Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisine yönelik çalışmasıyla Nobel Kimya Ödülü'nü aldı. Sancar, açıklamalarıyla da tüm Türkiye'yi gururlandırdı. "Doğum yerim önemli değil. Türk'üm o kadar. Başarımı Türk eğitim sistemine borçluyum" sözleriyle hafızalara kazındı. Prof. Sancar, ABD'deki hizmetleriyle de büyük takdir topladı. Kuzey Carolina Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü'nde çalışmalarını sürdüren Sancar, iki katlı bir villa aldı. Evi, bölgedeki Türk öğrenciler için Türk Evi olarak hazırladı. Eve, Türk Bayrağı, nazar boncuğu, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet'in portrelerini astı.

'BİZİM SİMGELERİMİZ'

Türk Evi'ni kişisel çabasıyla kuran Sancar, şunları anlattı: "Türk öğrencilere yurt sağlamak, ayrıca Türk kültür etkinliklerine ev sahipliği yapmak için bu girişimde bulunduk. Hem ihtiyacı olanlar ücretsiz yararlanıyor, hem de milli ve dini bayramlarda hepimizin bir araya gelebileceği bir yer oluyor. Türkiye sevgisi üstüne başka bir şey yoktur benim için..." Türk Evi'nde Atatürk, Fatih Sultan Mehmet portreleri, Türk Bayrağı ve nazar boncuğu bulunmasını ise "bunlar bizim simgelerimizdir" diye değerlendiren Sancar, bilimsel çalışmalarında da Türk öğrencilere yol göstermekten mutluluk duyduğunu belirtti.


Aziz Sancar, Türk Evi'nde Türk öğrencileriyle böyle poz verdi.

ARABAM YOK Kİ!
Kuzey Calorina Üniversitesi Rektörü Sancar'a "Nobel müthişti. Ancak sana Nobel'den daha iyi bir haberim var. Üniversitede ömür boyu geçerli ücretsiz park hakkı kazandın" dedi. Ancak Prof. Sancar bu teklife şöyle karşılık verdi: "Araba kullanmıyorum."