3 gün ulusal yas ilan edildi

Başbakan Davutoğlu, Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle 3 günlük yas kararı aldıklarını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2015, 01:22
3 gün ulusal yas ilan edildi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün aldığımız kararla, Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık" dedi.

"DEMOKRASİMİZE YAPILAN BİR SALDIRIDIR"
Bu saldırının hüznünü yüreğinde hissetmeyen bir vatandaşın bulunmadığını belirten Davutoğlu, "Nihayet bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bir kez daha sandıklara giderken, bir kez daha halkımıza iradesini sorma hazırlığındayken, böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi doğrudan demokrasiyi ve demokratik hak ve özgürlükleri hedef edinmiştir" diye konuştu. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen, yakınlarına taziyelerini ileten Davutoğlu, "Bugün aldığımız kararla, Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun, terör hangi kesimden gelmiş olursa olsun, kimi mağdur etmiş olursa olsun, hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağımıza inanıyorum" dedi.