"Umarız bir daha tekerrür etmez"

Başbakan Ahmet Davutoğlu atv a haber canlı yayınında Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesi ve Suriye'deki faaliyetleriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2015, 02:17
Umarız bir daha tekerrür etmez

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu;

"RUSYA'YA ELEŞTİRİMİZ HEM SINIR İHLALLERİ HEM DE ILIMLI MUHALEFETİ VURMASI"
Ilımlı muhalefetin desteklenmesi noktasında tavır değişikliğine gidileceğini düşünmüyorum. Rusya'nın da DAEŞ'ten çok ılımlı muhalifleri hedef alması, ılımlı muhalefetin gücünün göstergesi. Suriye'nin DAEŞ denen barbar bir terör örgütüyle, rejimin barbar yöntemlerine sıkışmasını engelleyecek tek güç ılımlı muhalifin varlığıdır. Rusya'nın operasyonlarına eleştirimiz hem ihlallerle ilgili hem de ılımlı muhalefeti vurmasıyla ilgili.

"UMARIZ BİR DAHA TEKERRÜR ETMEZ"

Türkiye'nin Rusya'nın hava sahasına herhangi bir ihlal olmadı. Ukrayna konusunda Rusya ile görüş ayrılıklarımız oldu. Suriye konusundaki görüş ayrılığımız en başından beri sürüyor. Rusya da bilir ki Türkiye'nin Suriye konusunda tavrı nettir.
Rusya'nın Ukrayna'yla nasıl bağlantısı ve ilişkisi varsa bizim de Suriye ile var. Bu noktada Rusya'nın bizim güvenlik risklerimizi dikkate almasını bekleriz. Rusya'nın ihlaller konusunda verdiği bilgilerden ikna olmadık. Müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Umarız bir daha tekerrür etmez.