Demirtaş'tan akıl tutulması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş katıldığı bir programda kendisine sorulan 'Şehit cenazesine niye Selahattin Demirtaş gitmiyor?' şeklindeki soruyu geçiştirerek 'Başbakan ya da bir devlet yetkilisi neden PKK'lı cenazesine katılmıyor?' şeklinde skandal bir soru yöneltti.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2015, 11:57
Demirtaş’tan akıl tutulması

İÇİNDEKİLER

Seçim sürecinde HDP ile kol kola giren paralel medyadan Bugün TV'de dün akşam katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayana HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş skandal bir açıklamaya daha imza attı.

Kendisine yöneltilen ''Şehit cenazesine niye Selahattin Demirtaş gitmiyor?'' şeklindeki soruya, kendisinin şehit cenazelerine gittiğini ve bunun örnekleri olduğunu belirterek cevap veren Demirtaş, konuşmasının devamında Başbakan ve Cumhuriyet tarihinde bir devlet yetkilisinin neden bir PKK'lının ailesinin acısını paylaşmadığını sorarak hayrete düşüren açıklamalarda bulundu.

Demirtaş soruya ''Ben gittim, örnekleri var. Başbakan'a sorun ömrü hayatında bir PKK'lının ailesinin bırakın taziyeyi, acısını paylaştı mı? Annesinin babasının acısından üzüntü duyuyorum dedi mi? Bir devlet yetkilisi Cumhuriyet tarihinde bunu yapabilmiş mi? Sadece bir PKK'lı demiyorum. Bir isyan liderin acısını paylaştı mı? Yok örneği. Bunlar kuzu koyun değil. Bunlar da ana baba evladı'' şeklinde cevap verdi.