Davutoğlu'ndan PKK'nın 'ateşkes oyununa' cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın sözde ateşkes oyununu atv a haber canlı yayınında değerlendirdi...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2015, 01:10
Davutoğlu’ndan PKK’nın ’ateşkes oyununa’ cevap

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın seçimlere kadar eylemsizlik kararı alacağına dair iddialar cevap verdi. Bunun sadece seçime kadar olan bir eylemsizlik olacağına dikkat çeken Davutoğlu, "son silah bırakılıncaya kadar operasyon yapılacak" mesajı verdi. Bu operasyonların da seçimlerle ilgili olmadığını ve PKK'nın her seçim sonrasında yeniden eylemlere başladığını hatırlatan Davutoğlu "biz onların ciğerini biliriz" dedi.

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu;

"
ONLARIN CİĞERİNİ BİLİYORUZ"
Devletin ve hükümetin bu anlamda tutumu açıktır. Türkiye'de meşru emniyet güçleri dışında kimsenin silah barındırma hakkı olamaz. Kamu düzenini her yerde sağlayacağız. Kimse geçici bir aldatmanın peşinde olmasın. Biz bu kararı kolay almadık. Günlerce aylarca biz bunların çözüm sürecine saygı duymasını bekledik.
Biz onların ciğerini biliyoruz. Bu operasyonların nasıl başarılı bir şekilde seyrettiğini biliyoruz. Nasıl bir panik halinde olduklarını biliyoruz

"EYLEMSİZLİK HENDEK KAZMAK MI?"
Eylemsizlik diyorlar, buna hendek kazmak da dahil mi? Çatışmasızlıktan anlayışları, silah da duracak hendekler de. Biz bunları gözledik. Kararlılığımızdan kimse şüphe etmesin. Son silah bırakılana kadar operasyonlar sürecek. Konuşulacak tek konu silahların nasıl bırakılacağı.
7 Haziran'dan önce barış türküleri söylediler, 7 Haziran'dan sonra ayaklanmaktan bahsettiler. Birinci hedef Kuzey Irak'taki hedeflerin imha edilmesiydi. 458 hedef 3 gün içinde vuruldu. Mühimmat ve, silah kaynaklarına darbe vuruldu.

"İSTEDİKLERİ SEÇİME KADAR EYLEMSİZLİK"
'Mezarlık yıkıldı' diyerek iki HDP'li Bakan istifa etti. Sorular mı orada doçkalar var mı, teröristler var mı? 2 binin çok üzerine giden kayıplar. Özellikle Dağlıca'da meydan okudular. O tepelere askerimiz çıktı ve 'biz buradayız' mesajı verdi." Bunların eylemsizlikten kastı seçime kadar. O zamana kadar operasyonlar dursun istiyorlar. Terör niyetiyle eline taş dahi alamazsın.