Kanlı kalkan

Operasyonlar hainleri bitirdi. Kanlı örgütün sözde Hakkari elebaşısı olan teröristin telsiz konuşmaları, çöküşü gözler önüne serdi: Halkı canlı kalkan yapıp vurun. Suçu güvenlik güçlerinin üzerine atın!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 01:36
Kanlı kalkan

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçleri hem karadan hem de havadan hainlere büyük darbe indirdi. Terör örgütünün Kandil'deki sözde liderlerinden olan Murat Karayılan, "Tükendik" dedi. Bir itiraf da telsizlerden geldi. Güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre terör örgütünün Hakkari'deki elebaşısı olan Fehmi Atalay'ın telsiz görüşmeleri, PKK'nın çöküşünü deşifre etti.

Atalay telsiz görüşmelerinde, "Güvenlik kuvvetlerinin yaptığı operasyonlara çeşitli sebepler nedeniyle cevap veremedik. Doski Vadisi operasyonu bizim için kırılma noktasıdır. Halk içerisinde şehirlerdeki tüm hücreleri silahlandırarak bir hamle daha yapmamız zorunlu hale geldi.

Zorlandığımızda halkı canlı kalkan olarak kullanmalıyız" dedi. Atalay talimatlarından birinde ise teröristlere, "Canlı kalkanlara ateş edip 'Güvenlik Kuvvetleri yaptı' gibi gösterin" şeklinde kanlı bir emir verdi.

Kanlı terör örgütü şimdi de vatandaşı hedef aldı. Şırnak Silopi'deki Yenişehir Mahallesi'nde bir menfeze bomba bırakıldı. Patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Ölümden dönen vatandaşlar, "Artık yeter" diyerek PKK'ya tokadı attı.

Terörist Fehmi Atalay, telsiz konuşmalarında korucuların aileleriyle birlikte infaz edilmesi emrini de verdi. Güvenlik güçleri, Atalay'ı yakalamak için operasyonları genişletti.

KAÇANLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR
Teröristin telsiz konuşmalarına göre ağır yaralı PKK'lıların şırınga yöntemiyle hayatlarına son verdiği ortaya çıktı. PKK'lılar tarafından Atalay'a telsiz aracılığıyla verilen rapor kanlı örgütün çektiği sıkıntıları da kanıtladı! Raporlarda PKK'ya militan bulmakta zorlanıldığı anlaşıldı. Ayrıca kış tertiplenmesi için KCK'dan artık yeterli destek alınamadığı, Kandil'den para desteğinin kesildiği, yerleşim yerlerine inmenin şu aşamada çok riskli olduğu ve halkın içinden askere anında ihbar gittiği ortaya çıktı. PKK'lılar, teröristbaşı Atalay'a verdikleri bilgi sırasında Kandil'e yönelik katılımların eskiye göre azaldığı, örgüte girenlerin de kısa süre sonra kaçtıkları tespit edildi.

VATANDAŞA BOMBA
Halktan destek alamayan PKK, sokakları savaş alanına çevirdi. Şırnak Silopi'de teröristler, önceki gece Yenişehir Mahallesi'ndeki bir menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirdi. Hainler bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Çevredeki çok sayıda ev kullanılamaz hale gelirken, mahalle savaş alanına döndü. Diyarbakır Bismil'de ise teröristler önceki gece hendek kazıp yollara barikat kurdu. Ulutürk ve Bismil ilkokullarında okuyan öğrenciler ve öğretmenleri okulda mahsur kaldı. Mardin Nusaybin'de de 1 Ekim'de başlatılan sokağa çıkma yasağı dün sabah sona erdi. Evlerinden çıkan vatandaşlar ise teröristlerin neden olduğu yıkım görünce şok yaşadı. Bazı evlerin ateşe verildiği, bazılarının duvarlarına da yüzlerce kurşun isabet ettiği görüldü. Mahalle sakinlerinden kapılarını sürekli açık bırakmalarını isteyen teröristlerin buna karşı çıkan evlerin dış kapılarını taradığı belirlendi.

21 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar arttırıldı. Diyarbakır'da 21 terörist etkisiz hale getirildi. 8 terörist ise teslim oldu. Ankara merkezli 6 ilde de dün operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında öğretmenler de var.