Bakandan korucu ve polislere müjde

İçişleri Bakanı Altınok, polis ve korucuların sosyal haklarında ve maaşlarında iyileştirme yapılacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2015, 17:04
Bakandan korucu ve polislere müjde

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Korucu alımları ve korucuların sosyal haklarına yönelik düzenlemelere" ilişkin soru üzerine Altınok, geçici köy korucusu uygulamasının 1990'lardan beri özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygulandığını belirtti.

Geçici köy korucularına 50 bin kadro tahsis edildiğini vurgulayan Altınok, şu anda fiilen 45 bin kişinin çalıştığını, emeklilik veya başka sebeplerle boşalan 5 bin kadroya alım yapılması için ilana çıktıklarını, illerin kontenjanlarını belirlemeye çalıştıklarını bildirdi.

Söz konusu 5 bin kadro için şu ana kadar yaklaşık 20 bin kişinin başvurduğunu, vatandaşların bu işe yoğun bir teveccüh gösterdiğini belirten Altınok, terörle mücadeleyi güvenlik kuvvetleriyle kader birliği, silah arkadaşlığı yapan korucularla birlikte götürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

KORUCULARIN SOSYAL HAKLARI VE MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLECEK
Altınok, korucuların sosyal hakları ve maaşlarında bazı düzenlemeler yapılacağına değinerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda özel talimatı bulunduğunu dile getirdi.

Altınok, şöyle devam etti:

"Hukuki düzenleme gerektiren iyileştirmeleri şu anda yapabilme şansımız yok. Seçim sath-ı mailine girdik. Ama idari tedbirlerle yapacağımız noktada, mesela başbakanımızın talimatları doğrultusunda, yolluk ve yevmiyelerini artırdık. Valiliklere vermiş olduğumuz yine buna benzer talimatlar var. Korucularımız bundan gayet memnunlar.

Korucuların hem sosyal haklarını hem ücretlerini iyileştireceğiz. 50 bin kadromuzu tamamen dolduracağız. Yaşlanan arkadaşlarımız var. 55 yaşında emekli oluyorlar. Emeklilik haklarını sağlayacağız. Emeklilik ödeneklerini iyi bir noktaya getirdikten sonra gençleştirerek, genç kardeşlerimizi bundan sonra bizimle, jandarmamızla, polisimizle omuz omuza mücadele içinde daha sağlıklı, daha iyi noktalara getireceğiz. Terörle mücadeleyi bitirdiğimiz takdirde ki biz bitireceğiz, buna inanıyoruz, kardeşlerimizin hiçbir şekilde gözü arkada kalmasın. Terör bitti biz ne olacağız derdinde olmayacaklar. Bu kardeşlerimizi gerektiğinde oradaki stratejik kamu kurumlarının, barajlarımızın, üretim tesislerinin korumasında görevlendireceğiz. Yani Batı'da gördüğümüz özel güvenlik algısını orada devam ettireceğiz ve bu kardeşlerimiz kıyamete kadar bizimle kardeşlik hukuku açısından devam edip gidecekler. Çocuklarını da değerlendireceğiz. Emekli olanların yerine gerektiğinde evlatlarını, genç kardeşlerimizi alma yoluna gideceğiz."

Geçici köy korucularının yanı sıra ücret almayan yaklaşık 20 bin gönüllü köy korucusu bulunduğunu aktaran Altınok, seçimlerin ardından gönüllü köy korucularına yönelik düzenlemeler yapılacağını vurguladı.

Altınok, "Hükümetimizin bu noktadaki kararlılığı çok önemlidir, çok üst düzeydedir. Korucularımızla biz 30 yıldır aynı mücadeleyi veriyoruz. Kardeşlerimiz şehitler verdi. Korucu kardeşlerimizin şehit listelerini ortaya koyduğumuzda çok büyük yekun tuttuğunu, bu vatan için canlarını seve seve verdiklerini görürüz. Hükümetimiz, güvenlik birimlerimizin bir parçası olan korucu kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Arkadaşlarımız müsterih olsunlar" diye konuştu.

POLİSİN ÖZLÜK HAKLARI
"Polislerin özlük haklarında düzenleme yapılmasına yönelik talepleri vardı. Başbakan Davutoğlu polislerin ek göstergelerinin 3 bine çıkarılacağını açıkladı. Polislerin özlük haklarına ilişkin başka ne gibi iyileştirme yapılacak" sorusu üzerine Altınok, iki yıldır omuz omuza mücadele verdiği polislerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin kendisini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Bakan Altınok, ek göstergedeki düzenlemenin yanı sıra polislerin ekonomik durumlarının daha iyi seviyeye getirilmesi için çalışma yaptıklarına değinerek, "Ek göstergelerini düzeltmekle kalmayacağız, 1 Kasım'dan sonra arkadaşlarımızın ekonomik durumlarını daha güzel noktalara getirme konusunda özel gayretlerimiz, çalışmalarımız var. İnşallah onları da gerçekleştirme noktasına getireceğiz. Bütün kardeşlerimize, beraber görev yapmaktan onur, gurur duyduğum teşkilatımdaki tüm arkadaşlarımıza özellikle selamlarımı, saygılarımı iletiyorum" dedi.