Duraklarda nostaljik dönem

Aydın'da otobüs durakları Cumhuriyet modasına uygun olarak yeniden tasarlanıyor.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2015, 17:57
Duraklarda nostaljik dönem

İÇİNDEKİLER

Aydın Büyükşehir Belediyesi Efeler'de şehriçi Minibüsleri ve belediyeye ait toplu taşıma araçlarının kullandığı duraklarını Cumhuriyet dönemi modasına uygun şekilde yeniden dizayn ettiriyor. Durakta kullanılan mobilyadan avizeye kadar birçok aksesuar adeta otantik görünümü ile vatandaşların ilgi odağı olurken ilk defa böyle durak görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde numune olarak bir durakta yapılan yenileme çalışmasının diğer duraklarda da önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

DURAKLAR BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ
Öncelikle duraklardaki profil oturaklar kaldırılarak yerlerine tek kişilik ahşap işlemeli deri koltuklar yerleştirildi. Koltuklar arası küçük mermer sehpaların da konulduğu durakların ortasına ise yine Cumhuriyet Dönemini andıran avizeler yerleştirildi. Durağın profil olan bölümleri ise zeytinyağı ve incirin rengi olan sarı renkli işlemeli profillerle daha gösterişli hale getirildi. Diğer yandan duraklara yerleştirilen kameralar ile 24 saat duraklar izlenecek.

"AYDINLILARIN ÖZEL OLDUKLARINI HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ"
Yeni Minibüs duraklarıyla ilgili halktan çok iyi geri dönüşler aldıklarını açıklayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, öncelikle Menderes Bulvarı'ndaki durakların aynı şekilde dizayn edileceğini daha sonra da bu çalışmayı il geneline yayacaklarını söyledi. Aydınlıların her şeyin en iyisini hak ettiğini dile getiren Başkan Çerçioğlu, "Mevcut duraklarımız sıradan çok basitti. İlk geri dönüşlere bakılırsa da bunda başarılı olduğumuza inanıyorum. Aydınlılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de Aydınlıların özel olduklarını hissettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR İZLENİM BIRAKACAK"
Durakların yeni görünüme kavuşturulmasını çok güzel karşıladığını ifade eden Aydınlı vatandaşlar, "Bütün durakların bu şekilde olmasını istiyoruz. Bu duraklar Aydın'a ziyarete gelenlerin kafasında güzel bir izlenim bırakacaktır. Aydın'a herşey yakışır yeter ki hizmet yapılsın. Emeği geçen başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz. Duraklar eskisine göre daha iyi olmuş. İnsanların evini aratmayacak şekilde dizayn edilmesi insanları bir nebze olsun minibüs belerken dinlenmesine vesile oluyor " dedi.