Yasaması mucize

Alya bebek 7 aylık dünyaya geldi. Akciğerlerindeki kistler yüzünden doktorlar 'Yaşaması mucize olur' dedi. Ancak minik Alya, tüm ümitlerin tükendiği anda sağlığına kavuşup, herkesi şaşırttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 00:00
Yasaması mucize

İÇİNDEKİLER

İskenderun'da yaşayan Mehmet Ali-Şule Çelik çiftinin ikinci çocukları Alya, 22 Ocak'ta 1 kilo 400 gram ağırlığında 7 aylık dünyaya geldi. Doğuştan 'Akciğer Hava Kistiği' hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlanan ancak durumu kötüye giden Alya, tedavi için Ankara'ya götürülmek istendi. Yolda solunumu durma noktasına gelince Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

MUCİZE GERÇEK OLDU
"Bugüne kadar yaşaması bile mucize" denilmesine rağmen doktorlar Alya'yı hayatta tutmak için seferber oldu. İki büyük operasyon sonrası akciğerlerinin bir kısmı alınan ve herkesin kendisinden ümidini yitirdiği Alya bebek, solunum cihazına gerek kalmadan taburcu edildi. Nadir görülen bir hastalık taşıdığı için fakültede asistanlara örnek olarak da gösterilen Alya'nın durumu, bilimsel yayın olarak da tıp dünyasıyla paylaşılacak.

'HİÇ ŞANS VERİLMEDİ'
Anne Şule Çelik, kızına yüzde 1 bile yaşama şansı verilmediğini söyledi. Kızının, yaşama azmiyle herkesi şaşırttığını belirten Çelik, "Alya'yı gören hemşireler ve doktorlar, 'Bu bebek o bebek mi?' diye şaşırıyor. Çok şükür yavrum kurtuldu" diye konuştu.