Temizlik harekatı!

TSK, Kuzey Irak'a operasyon düzenledi. Kanlı terör örgütünün 17 noktadaki mağaraları sığınak delici bombalarla imha edildi! Silvan ve Nusaybin'deki "Temizlik harekatında" hendekler kapatılırken 31 terörist etkisiz hale getirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 02:44
Temizlik harekatı!

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçleri, kanlı terör örgütüne art arda operasyon düzenledi. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. O operasyonlardan biri de önceki gün gerçekleştirildi. 9 F-16 uçağı, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki 17 noktada bulunan yer altı mağaralarını yerle bir etti. Sığınak delici bombalar terör yuvalarını etkisiz hale getirdi.

'ÖZ YÖNETİMİNE' BÜYÜK DARBE
Sınır ötesindeki operasyonlar sınır içinde de düzenlendi. Sözde "Öz yönetimler" ilan ederek, sokak ve mahallelerde hendek kazan terör örgütüne yönelik baskınlar genişletildi. Cizre'de geçtiğimiz ay YDGH'lilere yönelik yapılan büyük operasyonun bir benzeri Diyarbakır'ın Silvan ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde yapıldı. Silvan'da evlerinin önünde şehit edilen Astsubay Tolga Topçuoğlu ve Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın adının verildiği bir operasyon başlatıldı. Operasyona, 200 özel harekat polisi, aralarında seçkin birliklerin de bulunduğu 5 komando timi, 20 zırhlı araç ve helikopterler katıldı. Operasyonda, 110 hendek ve barikat kaldırıldı. Hendeklerdeki patlayıcılar da tankların desteğiyle imha edildi. Aralarında PKK'nın dağ kadrosundan örgüt elemanlarının da bulunduğu 22 terörist etkisiz hale getirildi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde de 200 hendekten 60'ı, içlerine yerleştirilen 1.5 ton uzaktan kumandalı patlayıcı imha edilerek kapatıldı. 4 gün önce başlayan ve halen devam eden harekatta 9 terörist etkisiz hale getirilirken, Bagok Dağı kırsalından gelen PKK'lılar da kaçtı. İnlerine kaçan hainlerin etkisiz hale getirilmesi için kırsal alanda özel eğitimli Jandarma Komandolar tarafından hava destekli operasyon başlatıldı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de dün 9 mahalleye dün giriş çıkışlar yasaklandı. İlçede operasyonlar devam ediyor.


Silvan ve Nusaybin'deki operasyonlarda 200 özel harekat polisi ile 5 komando timi görev aldı. Güvenlik güçleri, teröristlerin saklandığı tüm noktaları didik didik aradı.

Özel harekat timleri, Silvan'da düzenledikleri operasyonda terör örgütüne büyük darbe indirdi. Silvan'da terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı.