Oğlum için kazandım

Temmuz ayında bebeğini kaybeden Kenan Sofuoğlu, Fransa'daki yarışlarda 4. kez dünya şampiyonu oldu. 'Oğlum Hamza için kazanmak istiyordum' diyen yarışçımız, kalplerde taht kurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 00:00
Oğlum için kazandım

İÇİNDEKİLER

Acıların en büyüğünü, evlat acısını yaşadı Kenan Sofuoğlu... Minik bebeği Hamza, bu yaz hayata gözlerini yumdu. Sofuoğlu, kendi elleriyle toprağa verdi oğlunu. Ancak acısını yüreğine gömüp, pistlere çıkmayı başardı. Kenan Sofuoğlu, motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nı kazanarak 4'üncü kez dünya şampiyonu oldu. Fransa'daki 4 bin 411 metrelik Magny Cours Pisti'nde 17 tur üzerinden koşulan yarışa, 2. cepten başlayan milli motosikletçimiz, startta yerini kaybetse de yaptığı ataklarla ilk turu lider geçti. İyi bir ritm yakalayan yarışçımız, pilotlar klasmanındaki en yakın rakibi ABD'li Patrick Jacobsen ile arasındaki farkı 28'e çıkarıp şampiyonluğu garantiledi. 31 yaşındaki Sofuoğlu böylece 4. kez Supersport şampiyonu oldu. Özel hazırlanan tişört ve kaskı giyen Sofuoğlu, Türk bayrağıyla bindiği motosikletiyle zafer turu atarak şampiyonluğunu kutladı.

'ÇOK MUTLUYUM'
Kazandığı zafer sonrasında konuşan Sofuoğlu, takımı ve ailesi adına çok mutlu olduğunu söyledi. "Şampiyonluğu en çok birkaç ay önce kaybettiğim oğlum Hamza için kazanmak istiyordum" ifadesini kullanan şampiyon motosikletçimiz, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

ZAFERİNİ KUTLADI
31 yaşındaki şampiyon motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Fransa'da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası'nda podyuma çıktı ve kariyerindeki 4'üncü şampiyonluğuna ulaştı. Sofuoğlu, 2007, 2010 ve 2012 yıllarında da zafer kazanıp, Türkiye'nin gururu olmuştu. Sofuoğlu, Fransa'da şampiyonluk için hazırlanan tişört ve kaskı giyip, Türk bayrağıyla bindiği
motosikletiyle zafer turu attı.



14 Mart 2015'te hayata gözlerini açan bebek, Alanya'da beyin kanaması geçirmişti. Kenan Sofuoğlu, bebeği için destekçilerinden dua istemişti. Oğlunun doğduğu gün yaptığı açıklamada, "Cesur olması için bebeğe 'Hamza' adını verdik" diyen şampiyon motosikletçimiz, Temmuz ayında yavrusunu ebediyete uğurladı.