İzmirli çıldırdı

Konak Alsancak halkı çileden çıktı. Daha önce doğalgaz çalışmaları için kazılan sokaklar kapatıldıktan sonra tekrar kazılmaya başlandı. Tüm yılı toz ve toprak içinde geçiren vatandaşlar isyan bayrağını çekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 02:15
İzmirli çıldırdı

İÇİNDEKİLER

İzmir'de çile sezonu tekrar açıldı! CHP'li Konak ilçesine bağlı Alsancak'ta sokaklar delik deşik edildi. Ramazan ayında doğalgaz çalışmaları için kazılan sokaklar, işlemler bitti denilerek kapatıldı. Tüm bir yazı toprak ve toz içinde tamamlayan Alsancaklılar, tam anlamıyla çileye dönen çalışmaların bitmesini büyük bir sevinçle karşıladı. Ancak, çok geçmeden yeniden iş makineleri sokaklara girdi. Malzemeler yerlere indirildi. Vatandaşlar olan bitene anlam veremezken, kazı işlemleri tekrar başladı.

'BEDELİ BİZ ÖDÜYORUZ'
Gördükleri karşısında neye uğradığını şaşıran halk, duydukları karşısında da şoke oldu. Buna göre; sokaklarda doğalgazın ardından geçici asfalt döküldü. Kazılar bittikten sonra kanalizasyon yenileme çalışması yapılacağı söylendi. Bu durum, semt sakinlerinin tepki göstermesine yol açtı. CHP'li belediyenin rant sağladığı iddia edildi. Semtte yaşayan vatandaş ve esnaf aylarca çalışmaların bitmesi sabırla beklediklerini belirterek, "Şimdi aynı çileyi ikinci kez tekrar yaşıyoruz. Yıllardır kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluğun bedelini biz ödedik. Yollarda yürümeyi bırakın kaldırımlarda bile geçmek için adeta cambazlık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.