HDP yöneticisinin evinde silahlar çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2015 Güncelleme 04 Ekim 2015, 01:06
HDP yöneticisinin evinde silahlar çıktı

İÇİNDEKİLER

İZMİR'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 4 ilçede 11 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada birisi kurusıkıdan bozma 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi. Bir ruhsatsız tabancanın HDP Gaziemir ilçesi yöneticilerinden Mehmet Sayan'ın evinden çıktığı öğrenildi.

AĞRI: Ağrı Dağı'nda PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonda, telsiz ile hazırlanmış 6 patlama düzeneği, 18 elektrikli fünye ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Uzaktan kumandalı bomba düzeneklerinin 14 polisin şehit edildiği olayda kullanılan düzenekle aynı olduğu tespit edildi.

MARDİN: Nusaybin'de Bagok bölgesinde bulunan mezarlık jandarma tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında çevre duvarının üzerinde uçaksavar bulundu. Uçaksavara ait 450 mühimmat, 1 uzun namlulu silah ve 3 el bombası da ele geçirildi. 19 şüpheli de gözaltına alındı.

HAKKARİ: Hakkari'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ya yönelik operasyon yapıldı. Güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, havai fişekli, taşlı sopalı saldırı düzenleyen şahıslardan 3'ü göz altına alındı.

KARS: Kağızman'da PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ikametgahlarında çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildiği öğrenildi.

SİİRT: Ülkü ve Tınaztepe mahallelerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup Sakıp Beygo Caddesi ile bazı sokaklarda kurdukları barikatlarla yolları kapatarak gösteri yapmak istedi. Polis, gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Terör yanlısı şahıslarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.

IĞDIR: PKK'ya yönelik operasyon yapıldı. 6 adet el yapımı patlayıcı patlatma düzeneği, 18 adet elektrikli fünye, bin 100 metre kablo, 420 litre motorin, bir çuval gübre ele geçirildi.