Fenerbahçe ve AK Parti'ye kumpas

FETÖ/PDY hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün Fenerbahçe'yi ele geçirmek için 3 Temmuz operasyonunu yaptığı, aynı şekilde AK Parti'ye de 17-25 Aralık darbe girişiminde bulunduğuna dikkat çekildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2015 Güncelleme 04 Ekim 2015, 01:46
Fenerbahçe ve AK Parti’ye kumpas

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY (Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması) 1453 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen gösterildi. 8'i tutuklu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede Gülen'in, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Ayrıca Gülen'in Kaçak olduğu belirtilen iddianamede tensip kararı ile birlikte tutuklanması da istendi. İddianamede Refah Yol hükümetinin devrilmesi, Atatürk'e suikast girişimi, Türkiye ve dünyada yaşanan darbeler, CHP ve MHP'de yaşanan kaset skandalları, Gezi eylemleri gibi birçok olaya değindi. Şüphelilerin bağlı olduğu silahlı örgütten "FETÖ Silahlı Terör Örgütü" adında bahseden savcı Uçar, bu örgütün yerli bir örgüt olmadığı belirtildi. Savcı Uçar örgütün kökünün dışarıda olduğunu söyledi. CHP ve MHP'nin kaset skandallarında da iddianamede değinen savcı İsmail Uçar, CHP ve MHP'ye kaset kumpası kurularak partilerin yönetiminin dizayn edildiğine dikkat çekildi. Gezi Parkı eylemlerinin FETÖ örgütü tarafından desteklendiğini iddia eden savcı Uçar, "17- 25 Aralık tarihinde ve sonraki süreçte (MİT TIR'larının durdurulması) ise artık örgüt yeterli olgunluğa eriştiğini düşünerek, devlete karşı intihar saldırısına kalkışmıştır" ifadelerini kullandı.

SAYISAL ÇOĞUNLUK YOKTU
Şike davasında Fenerbahçe Futbol Kulübü'ne cemaat tarafından kumpas kurulduğu anlatılan iddianamede savcı Uçar, "Her ne kadar cemaate bağlı milletvekilleri bulunsa dahi, etkin konumda olacak kadar sayısal yeterliliğe sahip değillerdi. Bu nedenle cemaat, bir dönem Fenerbahçe Futbol Kulübü'nü ele geçirmek için kurmuş olduğu kumpas gibi iktidar partisinin başına da dilediği idareyi geçirmek için kumpas kurmaya karar vermiştir" değerlendirmesini yaptı.

CIA'İN ADAMI
CIA ajanı Graham Fuller'in her konuda destek verdiği Fethullah Gülen, okullarını da Amerikan ajanlarına açtı. Onların her dediğini yapan Gülen, Pensilvanya'daki sarayında örgüt üyelerine 'gerekirse hapis yatın' diyor.