Aylan korkusu!

3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin sahile vuran cesedi tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Ailesiyle umuda yolculuğa çıkan Suriyeli küçük Aya ise, "Almanya'ya gideceğiz. Ama ben yüzme bilmiyorum. Aylan'ı gördüm. Öyle ölmekten korkuyorum" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2015 Güncelleme 04 Ekim 2015, 00:00
Aylan korkusu!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler çeşitli sıkıntılar yaşarken yaklaşan kış bu sorunlara bir yenisini daha ekledi. İzmir Basmane'de Hatuniye Parkı'nda kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, soğuktan korunmak için kendilerine gelecek erzak yardımını bekliyor. Geceyi geçirmek için parklarda ve sokaklarda yatan, kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli sığınmacılar, çarşaflarla kurdukları çadırların altında sabahlıyor. Yaklaşan kış nedeniyle eşyaların bulunduğu bavullarla kalacak yer arayan sığınmacıların bazıları Avrupa'ya gitme umuduyla yaşarken, bazıları da bir iş bulup çalışmak ve ailesinin geçimini sağlamak istiyor. Kiminin ayağında ayakkabısı, kiminin üzerine giyecek bir kabanı dahi olmayan çocuklar, erzak yardımına muhtaç bekliyor. Aileler de, kurdukları birkaç derme çatma çadırda hayata tutunmaya çalışıyor.

'ÖLDÜM ZANNETTİM'
Tüm dünyayı ayağa kaldıran, 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin kıyaya vuran cansız bedenini görünce kendini ölmüş gibi hissettiğini belirten Suriyeli 11 yaşındaki Aya Mahmudi ise "Deniz yoluyla gideceğiz ama ben çok korkuyorum. Sanki ölüyorum. Ben yüzme bilmiyorum ya belki ondan çok korkuyorum. Suriyeli Alyan'ı gördüm. Onu görünce sanki hissettim ki ben giderken öyle ölüyorum. Öyle ölmekten korkuyorum" dedi.