Şemdinle

Kürt halkı canını, malını, geleceğini tehdit eden PKK'ya karşı sesini yükseltti. Şemdinli'de köprüleri ve baz istasyonları yıkılan vatandaşlar yollara düştü. Teröristlere lanet yağdırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2015 Güncelleme 05 Eylül 2015, 01:31
Şemdinle

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ta vatandaşların, öldürülmek istenen uzman çavuş ve ailesini terör örgütünün elinden aldı. Ardından Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki köylüler köprüleri havaya uçuran PKK'ya tepki gösterdi. Konur Vadisi'ndeki 'Mehendi-1' köprüsünün PKK'lı teröristler tarafından patlayıcılarla kullanılamaz hale getirilmesi üzerine ulaşımları kesilen yaklaşık 400 köylü, köprünün bulunduğu bölgede protesto yürüyüşü yaptı. Bölge halkı ayrıca teröristlerin Su Gediği bölgesindeki GSM şirketlerine ait baz istasyonlarını yakarak kullanılamaz hale getirmesine de isyan etti. Yolları kesilen, cep telefonlarını kullanamayan Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezlarında yaşayan vatandaşlar, 30 minibüs ile Mehendi bölgesine gelerek, PKK'lılar tarafından tahrip edilen köprüye doğru yürüyüşe geçti.

ASKERE SEVGİ SELİ
Hayatla bağlantılarının kesilmesini istemediklerini söyleyen köylüler bölgeye gelen askerleri, 'En büyük asker bizim asker' sloganıyla karşıladı. Bölücü terör örgütünün, eylemleriyle halkı açlık ve yokluğa mahkum edip kendi taraflarına çekmeye çalıştığını anlatan vatandaşlar, arazilerini ve meralarını kullanmalarını engellediğini ifade etti. 25 gündür elektriksiz kaldıklarını anlatan köylüler, PKK'lıların operasyonlara karşı halkı canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştığını, Kürtler'in dostu olmadığını vurguladı.

UYUZ HALK YAKIŞTIRMASI
Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarını tespit etti. Konuşmalar şöyle: "Bölgede halk olaylara çok tepkisiz ve isteksiz. Uyuz halkın tepki verebilmesi için şartların yaratılması gerek. Bu bölgede köprülerin, GSM istasyonlarının tahrip edilerek halkın yaşamı zorlaştırılmalı. Halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek tarafımıza çekelim..."