İki büklüm

Tunceli'de iki terörist, Şehit Nahit Bulut Karakolu'na saldırdı. Polisler anında karşılık verdi. Sokaktaki çatışmada iki PKK'lı etkisiz hale getirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2015 Güncelleme 05 Eylül 2015, 01:53
İki büklüm

İÇİNDEKİLER

Tunceli'de, dün saat 11.28 sıralarında, Moğultay Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na, PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Karakoldaki polislerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bir duvarın önüne geçen iki terörist halkın içinde polislere ateş açmaya, yoldan geçen araçları taramaya devam etti. Kaçacak yer bulamayan iki PKK'lı, imha edildi.

Çatışma sırasında çevredeki vatandaşlar teröristlerin çevreye ateş açmasına rağmen, olay anını görüntülemek için adeta yarıştı.


ÜZERİNDEKİ BOMBALARI PATLATTI
Çatışmada saldırıyı düzenleyen 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 2 polis ve bir vatandaş yaralandı. Teröristlerden biri vurulduktan sonra üzerindeki üç el bombasını patlatsa da çevreye bir zarar veremedi. Yaralı polis memuru Murat Savaş Kale ise tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmanın hemen ardından olay yerinde bulunan PKK yanlıları, özel harekat polislerine dönerek "PKK halktır, halk burada" sloganları attı. Polisler bunun üzerine uzun süre havaya ateş açtı, silah sesleriyle sloganları bastırdı.