Savcılık Ertuğrul Özkök'ü ifadeye çağırdı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Utan Ey Büyük Adam' başlıklı yazısı sebebiyle Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlattı ve emniyete yazı yazarak Özkök’ün ifadesinin alınmasını istedi.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2015, 03:07
Savcılık Ertuğrul Özkök’ü ifadeye çağırdı

İÇİNDEKİLER

Bodrum'da yaşanan mülteci faciası sonrası ajanslara düşen sahile vuran çocuk cesedi üzerine "Utan ey büyük adam"başlıklı köşe yazısı kaleme alarak yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı minik Suriyeli'nin katili olmakla itham ettiği belirtilen Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Başsavcı Vekili İdris Kurt tarafından re'sen başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı yazan Başsavcılık, Özkök'ün söz konusu yazısı ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 299 maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifadesinin alınmasını istedi. Güvnlik Şube Müdürlüğü, Özkök'ün ifadesini alıp savcılığa iletecek.

Aynı yazı ile ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Özkök hakkında başlatılan soruşturma evrağı ise yetkisizlik kararı verilerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. İki dosya Bakırköy Başsavcıolığı bünyesinde birleştirildi.

Ertuğrul Özkök, 04.09.2015 tarihli köşe yazısını bir gün önceden Hürriyet'in internet sitesinde yayınlayarak Cumhurbaşkanına katil demediğini iddia etti ve uzun bir izne ayrılacağını belirtti.

"BU ÇOCUĞUN KATİLİ SENSİN"
''Utan Ey Büyük Adam'' başlıklı yazıda ile Özkök, "Gevşet biraz Rabia selamıyla takallüs etmiş parmaklarını...Kara siyasetinin sıktığı yumruğunu aç, o eller duaya kalksın biraz... Bak arkadaş bu çocuğun katili sensin" ifadelerini kullanıyor.

Ahlaksız yazıdan sonra kaçtı