Rahat uyu şehidim

24 yaşındaki piyade er Batıkan Avcı, Hakkari'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit oldu; Erzurum'daki baba evine ateş düştü. Anında havalanan F-16'lar ise 20 teröristi inlerinde vurdu; şehidimizin kanı yerde kalmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 00:17
Rahat uyu şehidim

İÇİNDEKİLER

Türk askerine, polisine, vatandaşına silah doğrultan PKK'lı teröristler saklandıkları inlerinde teker teker öldürülüyor. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine ateş açan ve 24 yaşındaki piyade er Batıkan Avcı'yı şehit eden, 2 askerimizi de yaralayan teröristlerden 20'si, F-16'larla düzenlenen operasyon sonucu etkisiz hale getirildi.

ÇATIŞMA YARIM SAAT SÜRDÜ
Şemdinli'de dün sabah, Tekeli Köyü'ne bağlı Üstünağaç ve Çalışkanlar mezrası arasındaki alanda hendek kazarak köy yolunu ulaşıma kapatan terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu arada bölgede yol araması yapan askerlerin güvenliğini sağlamak amacıyla önlem alan erlere, teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte sözleşmeli piyade er Batıkan Avcı şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Bölgedeki diğer askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada, PKK'lılar bölgeden kaçtı. Çatışmanın hemen ardından bölgeye iki F-16 uçağı gönderildi. F-16'ların hava taarruzları sonucunda doçka mevzileri ile 10'ar kişilik iki grup halindeki 20 terörist, atılan bombalarla etkisiz hale getirildi. Şehidimizin intikamı alındı.

'GÖREVİMİN BAŞINDAYIM BABA'
Şehit erin Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Taşburun Köyü'ndeki baba evine ise acı haber çabuk ulaştı. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Meleha ve baba Köksal Avcı ile şehidin kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit babası Köksal, "İçim yanıyor. Bu nasıl bir acıdır Allah'ım, oy benim yavrum, oy" diyerek ağıt yaktı. Oğluyla son olarak 2 gün önce telefonla görüştüğünü söyleyen acılı baba, "Bana 'Görevimin başındayım ve iyiyim' demişti. Vatan sağolsun, Allah devletimize zeval vermesin" dedi. Fenalık geçiren aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Haberinin duyulmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Köylüler şehit ailesini yalnız bırakmayarak acılarına ortak oldu. Son olarak geçen Ramazan Bayramı'nda köyüne gelen şehit er, Van'da düzenlenen törenin ardından Narman'a gönderildi. Şehit er Batıkan Avcı, bugün toprağa verilecek.

DAEŞ'İN SİNSİ TUZAĞI
Kilis'in Suriye sınırında ateş açıldı. Bir asker şehit oldu, bir askerle de irtibat kesildi. Bölgedeki köylüler askerimizi DAEŞ'in kaçırdığını iddia etti. Bölge sakinlerinin verdiği bilgiye göre; motosikletiyle Suriye'den Türkiye'ye girmek isteyen bir kaçakçı, askerler tarafından engellendi. Kaçakçı durumu Çobanbey'deki DAEŞ'e bildirdi. Motosikletini sınırda bırakıp kaçtı. Askerler motosiklete yaklaşınca gizlenen 6-7 kişilik DAEŞ militanı ateş açtı. Henüz 4 aylık asker olan 21 yaşındaki Yusuf Beylem şehit oldu. Beylem, memleketi Akçakale'de toprağa verildi. Bölgede
düzenlenen operasyonlarda 10 militan etkisiz hale getirildi.

HESABI SORULDU
Iğdır'da önceki gün polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nu şehit eden teröristlerden 1'i ölü diğeri yaralı ele geçirildi. Karakoyunlu İlçesi'nde Kurbanoğlu'nu silahla vurduktan sonra kaçan teröristler, jandarma ve özel harekat polisinin yaptığı operasyon sonucu yakalandı. Yaralı terörist tedavi altına alındı.

SANA YAKIŞMADI ŞEHİDİM
Öte yandan tuzağa düşürülerek şehit edilen polis memuru için memleketi Kars'ta tören düzenlendi. Törende şehidin eşi Asuman Kurbanoğlu ile ablası Şenay Okuklu ve ağabeyi Sadık Kurbanoğlu, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. "Sana yakışmadı. Ben dik duracağım şehidim. Sen bize şefaat edeceksin. Sen Peygamberimiz'in şefaatine mazhar oldun şehidim" diyen şehit eşi Asuman Kurbanoğlu, oğlu Muhammet'in ağladığını görünce, "Sen şehit oğlusun, dik dur" diye konuştu. Cenazeye katılan binlerce vatandaş PKK'ya lanet yağdırdı. Şehit Kurbanoğlu, Ağrı'da 10 gün önce ölen annesinin yanına defnedildi.

Hüseyin KAÇAR- Sinan AYDIN