Irak'ta hain baskın!

Karanlık eller, düğmeye bastı. Üniformalı ve maskeli saldırganlar, Irak'ın başkenti Bağdat'ta stadyum inşaatına baskın yaptı. Şantiyede kalan 18 Türk işçi, diğerlerinden ayıklanarak kaçırıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 01:45
Irak’ta hain baskın!

İÇİNDEKİLER

Terörle mücadeleye hız veren Türkiye, Irak'tan gelen haberle sarsıldı. Bağdat'ın en büyük stadyumunu yapan 18 işçi, asker üniformalı ve maskeli kişilerce kaçırıldı. Türkiye'yi ayağa kaldıran olay, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr bölgesinde yaşandı. Yüzleri maskeli ve askeri üniformalı yaklaşık 40 kişi, dün saat 03:00'te 20'ye yakın araçla, Nurol İnşaat'a bağlı stadyum inşaatının şantiyesini bastı. Şantiyenin güvenlik görevlilerini bağlayarak etkisiz hale getiren saldırganlar, 18 Türk işçiyi kaldıkları karavanlardan zorla çıkarttı. 18 Türk, arazi araçlarına bindirilip kaçırıldı. İşçilerin kurtarılması için Ankara-Bağdat hattında diplomasi hızlanırken, Irak Başbakanı Haydar El Abadali devreye girdi. El Abadali talimatıyla istihbarat ve emniyet birimlerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, "Kaçırılanlardan 14'ü işçi, 3'ü mühendis ve biri de muhasebeci. 3 metrelik güvenlik duvarları aşılarak, Iraklı güvenlik ekibi etkisiz hale getirilmiş. Profesyonelce planlanan bir saldırı. Henüz fidye talebi yok, siyasi nitelik araştırılıyor" dedi. Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Irak makamlarıyla sıcak temaslarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.

AİLELER ENDİŞE İÇİNDE
Kaçırılan Türk işçilerden Recep Tekin (46) ve Tahsin Cömert'in (42) Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Tekin'in eşi Hakibar, "Bir oğlum bekardı. Onu evlendirmek için para biriktirmek amacıyla oraya çalışmaya gitmişti" dedi.

PKK VE DAEŞ ŞÜPHESİ
Kaçırma eylemini, terör örgütü PKK ve DAEŞ'ın gerçekleştirmiş olabileceği tahmin ediliyor. Bağdat'ta fidye için insan kaçırma eylemlerinin de yaygın olduğu belirtiliyor.