Gurbet acısı

Amsterdam Veghel'de bir Türk aile evlerinde ölü olarak bulundu. Polis, olayın aile içi dram olduğunu duyurdu. Cinayeti ise ailenin 16 yaşındaki oğulları F.S'nin işlediği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 00:00
Gurbet acısı

İÇİNDEKİLER

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a 120 kilometre uzaklıktaki Veghel şehrinde bir evde 3 Türk ölü bulundu. Polis, kişilerin önceki gün bıçaklanarak öldürüldüğünü belirterek, soruşturmaların aile cinayeti ihtimali üzerinde yoğunlaştığını bildirdi. Resmi olarak doğrulanmayan bilgilere göre, ailenin 16 yaşındaki oğlu F.S., bıçakla annesi Neriman Soysal'ı, büyükannesi Hatun Soysal'ı ve 8 yaşındaki kız kardeşi B.S.'yi öldürdü. Cinayetleri neden işlediği henüz bilinmeyen F.S. gözaltına alındı. Korkunç olayın meydana geldiği Fazantendok semtindeki sokak, polis tarafından kapatıldı. Zanlının sorgusunun ise hala devam ettiği öğrenildi. Acı olayın duyulmasıyla civarda yaşayan çok sayıda Türk olay yerine akın etti.

'DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM'
Soysal ailesinin Sivas kökenli olduğu, baba Soysal'ın iki yıl önce Türkiye'de karbondioksit zehirlenmesi sonucu vefat ettiği, anne Neriman Soysal ve çocuklarının birlikte kaldığı belirtildi. Hollanda medyası da cinayeti bir aile dramı olarak duyurdu. Kentin belediye başkanı Ina Adema, "Şehrimizde işlenen bu korkunç cinayetten derin üzüntü duyuyorum. Cinayetin aydınlatılması için polisimiz detaylı araştırmasını sürdürüyor" dedi.