Hayaldi üçüz oldu

Polikistik Over hastası gurbetçi Sebahat Bağlı, uzun süre anne olamadı. Evliliğinin 7. yılında dünyaya getirdiği bebeğini de 40 günlükken kaybetti. Doktorlar, 'bebek hayal' dedi. Ancak Türkiye'de eşiyle birlikte tedavi olan Bağlı, üçüz çocuk sahibi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2015 Güncelleme 02 Eylül 2015, 00:45
Hayaldi üçüz oldu

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Paris kentinde yaşayan Serhat-Sebahat Bağlı çifti, üçüz hayaline Türkiye'de kavuştu. Sebahat Bağlı (33), Polikistik Over (kronik bir yumurtlama bozukluğu) hastalığına yakalandı. Bu nedenle adet düzensizliği sorunu yaşadı. İki yıllık evliyken doktora gittiğinde doğum kontrol hapı verildi. Adet dönemleri düzene sokuldu. Ancak bu kez de hamile kalamıyordu.

UMUDU TÜRKİYE'DE YEŞERDİ
Evliliklerinin 4'üncü yılında Paris'te tedavilere başlandı. Üç kez aşılama tedavisi yapıldı. Ancak başarılı olunamadı. 26 yaşındayken gittiği doktor, "Sen bu yaşta menopoza girmek üzeresin, çocuğun ancak hayalini kurarsın" dedi. Bunun üzerine çift, şanslarını Türkiye'de denemek istedi. Burada iki kez tüp bebek tedavisi yaptırdı. Sonuç yine olumsuzdu. Çift, üzülerek Paris'e döndü. Bir süre sonra tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların etkisiyle genç kadın normal yollardan hamile kaldı. Fakat bu kez de bebeğin kalbine giden iki ana damarın yeri farklıydı. Aile, bebeklerini 40 günlükken kaybetti. Üzüntülerini kalplerine gömen çift evlat sahibi olabilmek için 1.5 yıl sonra tekrar Türkiye'nin yolunu tuttu.

ÜÇÜZ HABERİ
Türkiye'ye gelen çift ilk seferde olumlu sonuç aldı. Embriyolardan biri tek yumurta ikizi kızları, diğeri de bir erkek bebek olarak dünyaya geldi. Üçüz çocuklarını kucağına alan genç kadın, duygularını şöyle anlattı: "İkiz bebek beklerken üçüz haberini alınca çok mutlu olduk. Düzenli olarak kontrollerimi yaptırdım. 35. haftada Zeynep, Elif ve Mehmet Emin'i kucağıma aldığımda dünyalar benim oldu."