Terör üssü Almanya

Almanya'daki terör örgütleri faaliyetlerine ilişkin hazırlanan raporda çarpıcı detaylar yer aldı: PKK burada 13 bin kişilik örgüt üyesine sahip. DHKP-C ve radikal sol örgütlerden ise bin 950 kişi Almanya'da yaşıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 01:28
Terör üssü Almanya

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye geçen hafta gelen Alman İçişleri Bakanlığı heyetine firari, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadeleri konusu görüşülürken, bölücü, sol ve dini istismar eden terör örgütleriyle ilgili kapsamlı bir rapor sunuldu. Raporda PKK'nın Almanya'da faaliyet gösteren 13 bin kişilik örgüt üyesine sahip olduğu bildirildi. Bu rakam eylem ve gösterilerde 50 bine kadar ulaşıyor. KCK ise "insani, kültürel, hak ve özgürlükler" gibi masumane isimler altında ve ilgili devletlerin yasalarına göre oluşturulan birçok kuruluşla faaliyetlerini sürdürüyor. DHKP-C başta olmak üzere radikal sol örgütlerin bin 950 kişilik kadrosunun bulunduğu belirtildi. 2013'te AB'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba saldırısı düzenleyen Ecevit Şanlı gibi tespit edilen 60 ismin daha bulunduğu kaydedildi. Almanya'nın terör örgütleri açısından lojistik, finansman, barınma ve saklanma üssü olarak kullanıldığı belirtilen raporda DAEŞ'le ilgili de önemli ayrıntılara yer verildi. Buna göre DAEŞ'e katılmak için Almanya'dan gelen 265 kişinin de havaalanı, otogar ve tren garlarında "Risk Analiz Masası" ekiplerince yakalandığına dikkat çekildi.

Almanya 7 ajanını PKK'ya destek için Kandil'e göndermişti. Teröristlere bomba yapımından şehir savaşlarına kadar her konuda eğitim verildi. BND ajanlarından Kevin Joachim ise TSK'nın düzenlediği hava harekatında öldürüldü... Çok iyi derecede Kürtçe bilen Joachim'in kod adı "Dilsoz Bahar"dı.