Tekrar ağaçlandırılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bursa'da meydana gelen orman yangınının izlerini sileceklerini belirterek, "Yangında zarar gören alanları bir yıl içerisinde yeniden ağaçlandıracağız" diye konuştu.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 10:35
Tekrar ağaçlandırılacak

İÇİNDEKİLER

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bursa'da meydana gelen orman yangınının izlerini sileceklerini belirterek, "Yanan alanda zarar gören orman emvallerinin tamamı bu yıl boşaltılacak ve arazi hazırlığı da bu yıl içinde bitirilecek. Bakanlık olarak biz de fidan dikimi çalışmalarını 2015 sonbahar ve 2016 ilkbahar döneminde gerçekleştireceğiz. Yangında zarar gören alanları bir yıl içerisinde yeniden ağaçlandıracağız" diye konuştu.

Eroğlu, "Bir gün içinde çıkan 30 ayrı yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Alanya'daki yangına 6 dakika, Anamur'daki yangına ise 10 dakika içinde müdahale yapıldı. Akdeniz ülkeleri arasında orman yangınları ile mücadelede en başarılı ülkeyiz" dedi.

Bursa'daki orman yangınında bütün imkanların seferber edilerek hiç vakit kaybedilmeden müdahale edildiğini belirten Eroğlu: "Ekiplerimizin özverili ve cansiperane çalışmaları sayesinde yanan orman alanın etrafındaki Çağrışan, Göynüklü, Nilüfer ve Aksungur Mahallelerinde hiçbir mal ve can kaybı yaşanmadı. Genellikle zeytin, üzüm ve incirden oluşan bağ ve bahçelerde de yangından dolayı meydana gelen kayda değer bir zarar olmadı. Yanan orman alanı yangına karşı en hassas ağaç türü olan kızılçam sahasıdır. Kesin ölçümler için çalışmalar devam ediyor. Bizim dönemimizde yanan orman alanlarının bir metrekaresi dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durumun söz konusu olması mümkün değil" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu Anayasanın amir hükmü ve Bakanlık genelgesi uyarınca yanan alanların 1 yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti bulunduğunu bildirdi. Eroğlu, "Yangında zarar gören alanları hemen ağaçlandırıyoruz. Bir yıl içinde yeniden ağaçlandırma talimatım var. Aynı şekilde İzmir Meryem Ana'da yanan alanları kısa zamanda yeniden ağaçlandırdık. Adrasan orman yangınında zarar gören alanda da aynı şekilde hemen ağaçlandırma çalışmalarına başladık ve 250.000 fidanı toprakla buluşturduk. Çalışmalarımız neticesinde Adrasan 3 yıl sonra eski yeşilliğine kavuşmuş olacak" dedi.