Teröristlerden hain saldırı: 1 şehit

Şırnak'ta, görev için birliklerine giden askerlerin bulunduğu sivil araç, uzun namlulu silahlarla tarandı. Olayda, iki asker yaralandı. Iğdır'da da güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışamada 1 polis memuru şehit oldu.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 12:30
Teröristlerden hain saldırı: 1 şehit

İÇİNDEKİLER

Şırnak merkez Ali Gaffar Okkan caddesinde askeri araca PKK'lı terörist saldırdı. Seyir halinde olan ve Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli askeri taşıyan sivil araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Olayda, iki asker yaralandı. Yaralı askerler, Şırnak Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

IĞDIR'DA BİR POLİS ŞEHİT OLDU
Karakoyun ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isteyen polis memuru, açılan ateş sonucu şehit oldu.

İlçe merkezindeki bir pastanede PKK'lı 2 teröristin bulunduğu ihbarı üzerine işletmeye giden polis memuru Olgun Kurbanoğlu, şüphelileri gözaltına almak istedi. Bu sırada çıkan çatışmada Kurbanoğlu ile 1 terörist yaralandı.

Ağır yaralanan ve çevredeki vatandaşlarca otomobille Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan Kurbanoğlu müdahaleye rağmen şehit oldu.

Olayın ardından kaçan 1'i yaralı 2 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, saldırının ardından Iğdır Valisi Davut Haner ve Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı