Kirli ittifak FETÖ'nün safında

Gezi olaylarındaki kirli ittifak, bu kez de Paralel Yapı'nın finansal boyutuna yönelik operasyonu “medyaya baskın” gibi göstermeye çalıştı.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 15:40
Kirli ittifak FETÖ’nün safında

İÇİNDEKİLER

Gezi ayaklanmasında ortaya çıkan "kirli ittifak", bugün de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kanadına yönelik büyük operasyon sonrası hortladı. Fetullah Gülen'in para kasası Akın İpek'in sahibi olduğu şirketlere "terör örgütünün finansmanı" soruşturması nedeniyle yapılan operasyon, başta paralel medya olmak üzere Doğan medyasında, Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri tarafından "medyayı susturma operasyonu" gibi yansıtıldı.

FETÖ'nün kontrolündeki Cumhuriyet gazetesi Akın İpek'in terör örgütünün finansmanını sağladığı iddialarına yer vermedi, bu sabahki operasyonu "medyaya baskın" gibi gösterdi. Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar, FETÖ kanallarında terör örgütüyle dayanışma gösterisi yaptı.


HÜRRİYET YİNE PARALEL'İN YANINDA
Öte yandan Hürriyet gazetesinin internet sitesi Akın İpek'e operasyonu "medyaya baskın" gibi gösterdi, operasyon aleyhinde haberleri öne çıkararak, FETÖ'nün karanlık finansörü Akın İpek'le aynı çizgide yer aldı.

Diğer taraftan Gülenciler tarafından finanse edildiği iddia edilen Sözcü de FETÖ'nün finans kaynaklarına yapılan operasyonu "medyayı susturma" gibi göstermeye çalıştı.