Operasyonun detayları belli oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynağı olan Koza İpek Holding'e yönelik yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, hakkında gözaltı kararı bulunan Akın İpek'in yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Ayrıca hakimin verdiği arama izninde İpek Grubu şirketlerinin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki banka hesaplarına 7 milyar 40 milyon dolar transfer edildiği de ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 17:00
Operasyonun detayları belli oldu

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketine yönelik başlatılan aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu için kararın uygulanamadığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Koza İpek Holding merkez binası, İpek Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan bağlı bir şirket, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in Gaziosmanpaşa'daki evi başta olmak üzere holdinge bağlı şirketlerde arama başlatıldı.

Aramalar sürerken 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İngiltere'de olduğu iddia edilen İpek hakkındaki gözaltı kararının bu nedenle uygulanamadığı öğrenildi.

OPERASYONUN DETAYLARI BELLİ OLDU
Öte yandan Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nden verilen arama izninde, "İpek Grubu şirketlerinin mali tablolarında ve banka hareketlerinde ticari hayatın doğasına uygun olmayan şüpheli farklılıklar olduğu ve ticari hayatın gerekleri ile açıklanamayan kazançlar ile para hareketlerinin bulunduğunun belirtildiği, söz konusu grubun fikir ve eylem birliği içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağlamak, söz konusu terör örgütünün mali kaynaklarını gizlemek ve yurt dışına aktarmak, sahip oldukları yazılı ve görsel medya organları vasıtasıyla örgüt propagandası yapmak amacıyla bir kısmı paravan ve şemsiye şirketler kurarak gerçeğe aykırı işlemler yapıldığı hususunda kuvvetli suç şüphelerine ulaşıldığından" ifadeleri dikkat çekti.

YURT DIŞI HESAPLARINA 7 MİLYAR 4, MİLYON LİRA PARA TRANSFERİ
Bir başka önemli detay ise, İpek Grubu şirketlerinin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki kendi hesaplarına transfer ettikleri 7 milyar 40 milyon dolar paranın "şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti, bu paraların hangi amaçlarla yurt dışı hesaplarına gönderildiğinin" incelenmesi.