FETÖ'nün avukatlığına soyundular

Mali polisin FETÖ'nün finansörü Koza Grubu'na yönelik yaptığı operasyonun ardından Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, FETÖ'nün finansörünün avukatlığına soyundu.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 16:21
FETÖ’nün avukatlığına soyundular

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün finans ayağı Koza İpek Holding'e yönelik operasyonların ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ve MHP lideri Devlet Bahçeli, FETÖ'nün finans ayağına destek çıkan açıklamalarda bulundu.

7 Haziran seçimlerinde seçim kampanyasını Paralel Yapı medyasının hükümete yönelik iftiraları üzerinden yürüten Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'i telefonla arayarak, şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi aldı.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İpek'ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medya grubuna, medyaya, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti tutarlı dikkatli olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" dedi.



BAHÇELİ DE FETÖ'NÜN YANINDA
MHP lideri Devlet Bahçeli ise, "Koza İpek Holding'de arama başlatılmasına" ilişkin soruya, "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük bir tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek, bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" karşılığını verdi.

Öte yandan Akın İpek'in sahip olduğu gazete ve televizyonlar Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışıyor. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun Türkiyeyi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışan grubun yanında yer alması iki partinin içine düştüğü durumu gözler önüne seriyor.