Aile boyu nikah

Yakup Ulus, bir yakını aracılığıyla tanıştığı Suriyeli Newahed Bawabi ile evlenme kararı aldı. Askerliğini tamamlayan iki çocuğuna da eşinin iki yeğenini istedi. Aile toplu nikah kıyıp dünya evine girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 01:05
Aile boyu nikah

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta yaşayan Yakup Ulus (46), 2 oğlu ile birlikte Suriyeli sığınmacılarla kıyılan toplu nikahla evlendi. Merkez Duraklı Mahallesi'nde oturan, gecen yıl eşinden boşanan Ulus, bir yakını aracılığıyla tanıştığı Suriyeli Newahed Bawabi (34) ile evlenmeye karar verdi. Gecen yıl dini nikah kıydıran ve 1 kız cocuğu olan genc adam, askerliğini tamamlayan cocukları Onur (22) ve Orhan Ulus'a (21) da eşinin yeğenleri Fatma Kseeri (22) ve Maisaan Kseeri (21) isimli kız kardeşleri istedi. Evlenmeye karar veren baba ve 2 oğlu ile Suriyeli sığınmacılar Dulkadiroğlu Nikah Sarayı'nda toplu nikah kıydırdı.

BÜYÜK BİR AİLEYİZ
2 oğlu ile aynı anda evlenen adam, eşi Bawabi ile mutlu olduğunu belirterek, şoyle dedi: "Oğullarım askerden geldikten sonra eşimin yeğenleriyle tanıştırdık. Gelinlerim, cocuklarıma yakışıyor. Eşimle onay verince evlenmelerine karar verildi." Suriyeli Newahed Ulus ise, Turkiye'de evlenmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Cok şukur ki her şey cok guzel. Hep birlikte mutluyuz. Burada olmaktan mutluyuz. Yeğenlerimle evlenince cok buyuk bir aile olduk" dedi.