Kahraman ebe

Şiddetli yağışlar Karadeniz'i vurdu... Artvin sel suları altında kaldı. 5 kişiyi ölümden kurtaran ebe Çiğdem Çakıroğlu, halk kahramanı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 00:16
Kahraman ebe

İÇİNDEKİLER

Artvin son yılların en büyük felaketini yaşadı. Yaşanan sel faciasında 8 kişi hayatını kaybetti! Birçok kişi ise kayboldu. Arama çalışmaları devam ederken, facianın yaraları sarılmaya başlandı. Hopa ilçesindeki şiddetli yağışın ardından Yoldere Köyü'nde heyelan altında kalan 6 kişiden 5'ini kurtaran çıkaran ebe Çiğdem Çakıroğlu, halkının kahramanı oldu.

'PANİK OLACAKLARDI'
Ebe Çakıroğlu, dehşet anlarını şöyle anlattı: 30 veya 40 kişi heyelan altında kalanları çıkarmaya çalışıyordu. 8 kişi heyelanın altında kalmış. Benden önce bir kişi ölü çıkarılmış, herkes paniklemişti. Ben oradakileri öncelikle sakin olmaları konusunda uyardım. Ne kadar panik yaparlarsa işin o kadar kötüye gideceğini onlara anlattım. Ben battım, onlar beni kurtardı, onlar battı, ben kurtardım. Çok kötü bir durum vardı. Mahsur kalan 5 kişiyi heyelanın altından iple tek tek çekerek çıkarttık. Daha sonra diğerini çıkarttık ama hayatını kaybetmişti. Olay yerinde kimseye 2 kişinin öldüğünü söylemedim çünkü daha panik olacaklar ve diğerleri de oradan çıkamayacaktı." Bu arada, Artvin Valisi Kemal Cirit, ebe Çiğdem Çakıroğlu'nun çabasını takdir etmek için başarı belgesiyle ödüllendirileceğini söyledi.