İstiklal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Törenlerin merkezindeki Ankara'da ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan halka seslendi: İstiklal ve istikbal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecektir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 02:14
İstiklal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi

İÇİNDEKİLER

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, törenlerin merkezi Ankara oldu. Kutlamalar ilk olarak Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne Anadolu'yu ebedi yurt olarak muhafaza etme mücadelesinin bugün de sürdüğüne vurgu yaptı. Erdoğan deftere, "Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir" diye yazdı.

BÜYÜK HEDEFLERİN ÜLKESİ
Törenlerin sonraki durağı ise Atatürk Kültür Merkezi oldu. Görkemli bir şekilde gerçekleşen törenler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın askeri tören birliklerini selamlamasıyla başladı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın da eşlik ettiği Erdoğan, üstü açık klasik otomobilin üzerinden hem halkı hem de törende görevli birlikleri selamladı. Erdoğan'ın aracında ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da hazır bulundu. Erdoğan, törenin başında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nı yürüten gazi meclisimizin üyelerini bir kez daha yad ediyorum. Malazgirt'ten günümüze kadar bu toprakların bizlere vatan olması için mücadele eden, şehitlik mertebesine ulaşan, gazi olan, tüm ecdadımızı rahmetle minnetle yad ediyorum. Milletimiz gibi devletimiz de köksüz değildir. Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti ile kesintisiz bir devamlılığa sahip olan bu süreçte, istiklal ve istikbal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecektir. 100 yıldır bu coğrafyada nice zaferler kazanmış nice hain emelleri akamete uğratmış olan milletimiz bugün yaşadığımız sıkıntıların da üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir. Hamdolsun bugün artık Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümü için kendimize yeni ve büyük hedefler belirleyebilecek bir güce, olgunluğa eriştik."

ŞEHİTLERE SEVGİ
Törenin sonunda ise her yıl olduğu gibi akrobasi timi Türk Yıldızları yürekleri ağızlara getiren gösteriler yaptı. Türk yıldızları arkalarındaki bıraktıkları izlerle gökyüzüne kalp şekli çizerken, aynı anda son dönemde şehit olan asker ve polislerin isimlerinin okunması, izleyenlere duygulu anlar bıraktı.

BAHÇELİ TÖRENLERE DE 'HAYIR' DEDİ
Anıtkabir'deki törene kimlerin katılıp katılmadığı da dikkat çekti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ne Anıtkabir'e geldi ne de Beştepe ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlamalara katıldı. Liderlerin bu tutumu tepki çekti.

HEPSİ YERLİ MALI
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geçit töreninde, Türkiye'nin yerli silahları gövde gösterisi yaptı. Eğitim uçağı Hürkuş'un uçuş yaptığı törende ayrıca Türk yapımı olan Kasırga Füzeleri, Yıldırım Füzeleri, Fırtına Obüsleri, araçların su engelini aşabilmesi için üretilen Kunduz, ilk hava savunma tank sistemleri de boy gösterdi.

TORUN ŞAKASI
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende şeref locasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu ile yan yana oturan Davutoğlu bir ara CHP liderine telefonda torunun resmini göstererek muhabbet etti. İkilinin bu sıradaki neşeli görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

TÜM YURT ZAFER'İ KUTLADI
30 Ağustos Zafer Bayramı ülke çapında kutlandı. Büyük Taarruz'da savaşan askerimizin o günkü üniformasıyla kutlamalara katılanlar ise büyük ilgi gördü.