Çocuk katili PKK

Gözünü kan bürüyen PKK, Silvan'da yola bomba yerleştirdi. Teröristlerin bombayı patlattığı sırada 12 yaşındaki Mehmet Emin Simpil oradan geçiyordu. Küçük çocuk PKK terörünün son kurbanı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 01:28
Çocuk katili PKK

İÇİNDEKİLER

PKK eceline susadı. Asker, polis, sivil demeden saldırdı. Terör sevici medya, PKK ve uzantısı HDP'yi barışçıl göstermekten geri kalmadı. Yurt içi ve dışında Türk düşmanı işbirlikçilerin desteğini alan PKK'nın gözünü iyice kan bürüdü. Kanlı terör örgütü 90'larda günlerine geri dönerek çocukları da katletmeye başladı. Silvan Barajı yoluna pusu kuran kalleşler, bir askeri aracın geçişi sırasında yola kurdukları bombayı ateşledi. Ama bomba geç patladı. Askeri araca zarar gelmedi ama o sırada yoldan geçmekte olan Mehmet Emin Simpil isimli çocuk feci şekilde can verdi. Olayda yoldan geçen DİSKİ aracının şoförü de ağır yaralandı.

VALİLİK AÇIKLADI
Çocuğun cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Patlama nedeniyle bir evin bahçesinin duvarı yıkılırken, yolda da tahribat oluştu. Güvenlik güçlerince ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Diyarbakır Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada "Sabah 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesi'nden ilçeye girdikten sonra, bölücü Terör örgütü mensupları taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra patlattı. Patlamada fırına ekmek almaya gitmekte olan 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır."

DOĞAN TERÖRÜ
12 yaşındaki Mehmet Emin Simpil'in PKK tarafından katledilmesinin ardından Aydın Doğan'ın medyası başta olmak üzere birçok yayın organı PKK'yı aklama yarışı yaptı. Gülen medyası, Cumhuriyet, Radikal "PKK öldürdü" diyemedi. Doğan'a ait CNN Türk ise haberi verirken alt yazıda "PKK bombayı erken patlatınca çocuk öldü" diyerek PKK'yı korudu. Bu yayın üzerine sosyal medyada "Aydın Doğan silah bıraksın" yorumu yapıldı.