Atçılara yine suçüstü

7 ay önce lüks lokantalarda at eti ele geçirilmesinden sonra tutuklanan S.Ç. 3 ay önce tahliye olunca yine piyasaya döndü. At eti satıcısı, "Özellikle lüks restoranlardan çok talep var. bende atları kesip satıyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2015 Güncelleme 30 Ağustos 2015, 01:39
Atçılara yine suçüstü

İÇİNDEKİLER

BURSA yine kaçak olarak kesilen at eti skandalıyla çalkalandı. Jandarma ekipleri, kesilen bir atın etlerinin piyasaya sürüleceği ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelilerin içinde bulunduğu araç, Bursa-Orhaneli yolunun Keles ayrımında durduruldu. Kaçmaya başlayan şüphelilerin durması için ekipler havaya ikaz atışı yaptı. Peşlerindeki ekiplere yakalanmamak için aracı bırakıp kaçmaya devam eden 4 zanlı, ormanda jandarmanın nefes kesen operasyonuyla gözaltına alındı. Araçta yapılan incelemede ise 143 kilo at eti ele geçirildi. Şüphelilerin at etlerini kilosu 14-15 liradan sattıkları öğrenildi. Zanlılardan S.Ç.'nin 7 ay önce Bursa'yı sarsan at eti skandalında gözaltına alındığı, serbest bırakıldıktan bir gün sonra tekrar at eti satmaya kalkınca da tutuklandığı ortaya çıktı.

SİPARİŞ ALDIM
At eti satışı ile ilgili üçüncü kez gözaltına alınan şüphelinin S.Ç. ifadesinde, "Cezaevine girdikten sonra at eti satmamak için tövbe etmiştim. Özellikle lüks restoranlardan çok fazla talep geliyor. Ben tövbeli olduğum için yapmak istemedim. Bir yemek sanayi firması sahibinden 15 bin lira alacağım vardı. Ben cezaevindeyken eşim alacağım olan bu parayı istemeye gitmiş. Firma sahibi M.Y. 'Bana yine at eti getirirseniz paranızı veririm' demiş. Ona at eti götürürken yakalandım. Maksadım paramı almaktı" dediği ortaya çıktı.