Diaspora'ya Afrika şoku

Sözde soykırım için milyarlarca dolar harcayan Ermeni Diasporası, Afrika'da çöktü. Ankara'nın başarılı lobi faaliyetleri sonucunda, Afrika kıtası, 'Diaspora'yı tanımadı. Ermeniler de çılgına döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 01:18
Diaspora’ya Afrika şoku

İÇİNDEKİLER

1915 olayları sırasında yapıldığı iddia edilen sözde Ermeni Soykırımı 100. yılında büyük bir organizasyonla anılacaktı. ABD merkezli 'Ermeni Diasporası' milyarlarca dolarlık atağa kalktı. Katolik dünyasının ruhani lider Papa Francis de, Diaspora'nın emirlerini uyguladı. Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Suriye de bu yıl sözde soykırımı kabul etti. Ancak Ermeni Diasporası, Afrika'da ağır darbe aldı. Afrika ülkeleri, "1915 yılında soykırım oldu' iddialarını ciddiye almadı ve Türkiye'nin yanında yer aldı. Bunda Ankara'nın özellikle son 5 yılda uyguladığı Afrika politikasının etkili olduğu anlaşıldı. Çünkü Türkiye, Afrika ülkelerine en çok yardım yapan ülke oldu. Gidilen her Afrika ülkesinde, sadece dostluk' için gelindiğine dikkat çekildi. Afrika halklarının alışkın olmadığı bu durum, ülke liderleri tarafından da destek buldu. Birçok Afrika ülkesindeki Meclis'e sunulan 'sözde soykırım' iddiaları ciddiye bile alınmadı. Ermeniler'in 100. Yıl nedeniyle önem verdiği çalışmanın Afrika'da başarısız olması, birçok diaspora çalışanını da zor durumda bıraktı.

Ermeniler, BM'ye kayıtlı ülkelerin yüzde 90'ına baskı kurdu. Afrika'nın bu tavrı, Ermeniler arasında büyük rahatsızlık yarattı.