Cansiper Songül

Kuaförlük yapan Songül Ateş, iki defa ölümden kurtardığı canı gibi sevdiği arkadaşı Gülşen Bayraktar'ı uzaklaştırması bulunan eşi Hasan Bayraktar'dan korumak isterken hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 00:00
Cansiper Songül

İÇİNDEKİLER

ANTALYA'da akıllara durgunluk veren cinayet önceki akşam saat 22.00 sularında gerçekleşti. Emekli öğretmen Hasan Bayraktar (69), uzaklaştırması bulunduğu halde eşi Gülşen Bayraktar'ın (36) boşanma davası açtığını duyunca çılgına döndü. Eşini cep telefonundan arayarak, "Boşanma davası açmışsın. Seni öldüreceğim" diyerek telefonu kapattı. Bir çocuk annesi Gülşen Bayraktar, daha önce de eşinin şiddetinden kuaför dükkanına sığındığı arkadaşı Songül Ateş'i telefonla arayarak durumu anlattı.

TELEFONLA YARDIM İSTEDİ
Çılgın koca, komando bıçağı ile eşinin evini bastı. Lise son sınıfa giden kızı Burcu ile birlikte evde kalan Gülşen Bayraktar, kuaför arkadaşı Songül Ateş'ten (43) yardım istedi. Aynı mahallede oturan Songül Ateş, yardıma koştu. Songül Ateş, uzaklaştırması bulunan Hasan Bayraktar'ı elinde komando bıçağı ile gördü. Polis çağıracağını söyleyerek evden gitmesini istedi. Buna çok kızan Hasan Bayraktar komando bıçağı ile Songül Ateş'e saldırdı. Genç kadının çığlığını duyan komşu Hüsnü Ozan Basmacı yardımına koştu. Gülşen Bayraktar ise hemen polisi arayarak yardım istedi.

KALBİNDEN BIÇAKLANDI
Hasan Bayraktar elindeki komando bıçağı ile Songül Ateş'i kolundan, göğsünden ve kalbinden bıçakladı. Ardından Hüsnü Ozan Basmacı'yı göğsünden bıçakladı. Bu sırada kanlar içinde yere yığılan Songül Ateş kan kaybından hayatını kaybetti. Basmacı ise hastaneye kaldırıldı. Doktorlar yaşlı adamın hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Katil zanlısı olay yerinden kaçtı. Hasan Bayraktar'ın ilk evliliğinde de eşine şiddet uyguladığını ve bu yüzden ayrıldığı ortaya çıktı. Eve gelen polis Gülşen Bayraktar ile kızını koruma altına aldı.

İKİ DEFA KURTARDI
Cinayete kurban giden Songül Ateş'in daha önceden canı gibi sevdiği arkadaşı Gülşen Bayraktar'ı iki defa Hasan Bayraktar'ın saldırısından kurtardığı ortaya çıktı. Ateş'in komşusu Ayşe Demir, "Hasan Bayraktar elinde bıçakla her defasında kovaladığında Gülşen kaçarak Songül'ün dükkanına sığınırdı. İki defa Songül kendini bıçağı kendisini siper ederek arkadaşını korudu. Hayatını kurtardı. Son olayda da hayatını kaybetti" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Erdoğan ÖZTÜRK