Sakık Paralel-PKK ittifakını anlattı

HDP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, "HDP, PKK ve Paralel yapı arasında sıkı bir bağ var. Kandil'in üst aklı da İran, Beşar Esad ve Nuri el Maliki'dir" dedi.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 11:54
Sakık Paralel-PKK ittifakını anlattı

İÇİNDEKİLER

Namık Sakık, Çözüm Süreci'nde gelinen son noktayı değerlendirirken HDP, PKK ve Parelel Yapı'nın Türkiye'ye karşı ihanette nasıl işbirliği içinde olduğu, şer ittifakının dış bağlantılarını anlattı. Sakık, Beyaz TV'de katıldığı programda soruları yanıtlarken şu çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Kandil'in üst aklı İran, Beşar Esad ve Nuri El Maliki'dir. Bunlar Türkiye'nin huzurunu istemiyorlar. Seçim sonrasında bir anda bazı açıklamalarda bulundular. Bunlar halkı sokağa dökeceklerine inanıyorlardı ama sağ duyulu Kürt halkı bu oyuna gelmedi. HDP, PKK ve Paralel Yapı arasında sıkı bir bağ var. Bölgedeki eylemlerde paralelcilerin büyük katkıları var.

ESAD'A YASLANDI

Kürt halkı şunu sormalı; 'Figen Hanım, partisinin bin tane üyesi yok. Bir yıl içinde özelliği neydi ki bu partiye eş başkan yapıldı?' Çıkıp (Biz sırtımızı Kobani'ye, PYD'ye dayadık) diyor. Ama yalan... Figen Hanım sırtını Esad'a, El muhaberata, Baas rejimine dayadı. Bunlar bu doğrultuda gidiyor. Silah oradan geliyor, dolar oradan geliyor, emir oradan geliyor.

DEMİRTAŞ İTHAL ÜRÜN
'80 tane Kürt milletvekili' var diyorlar. 50 tanesi solcu, alevi, sosyalist, şii. Ve bunlar Kürtler'in acı çektiği günlerde dua etmediler. Ama bunlar özel siparişle geldiler. Selahattin Demirtaş, bölgenin ürünü falan değil, bunlar ithal. Bütün güçlerle işbirliği yapmış ve Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ak Parti'yi yok etmek için mücadele ediyorlar. Kürt halkı buna uyandı. Kürt halkı zulüm altındaydı. Kürt halkı mazlum bir halktır. Dilek Öcalan, 25 yaşında parlamentoya giriyorsa ve doğru yol buysa 17-18 yaşındaki Kürt gençlerini niye dağa gönderiyorsunuz? Niye onları tahrik edip gönderiyorsunuz? Net olmak gerekir.
KAYNAK: GÜNEŞ