Hocanın isyanı

Meslekten men edildiği yönündeki haberlere isyan eden Prof. Canan Karatay, "Ben haksız yere karaciğer nakli mi yapıyorum, ben dışarıdan bıçak parası mı alıyorum 15-20 bin dolar. Bunların peşine düşsünler" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2015 Güncelleme 04 Ağustos 2015, 02:23
Hocanın isyanı

İÇİNDEKİLER

Bodrum evinde tatilini geçirmekte olan Prof. Dr. Karatay, "Hamilelikte şeker yükleme testinin zararlı olduğu" yönündeki açıklaması nedeniyle meslekten men cezası aldığı yönündeki haberi yalanladı. Bazı internet sitelerinde, hakkında "meslekten men edildi" gibi haberlerin çıktığını hatırlatan Canan Karatay, avukatı Necati Keskin ile hukuki işlem başlatacaklarını söyledi. Karatay, "Maksatlı olarak Türk Jinekoloji Derneği tarafından internet sitesine koyuldu ve sabaha karşı da yayından kaldırıldı. Bunu neden yapıyorlar anlamıyorum" dedi.

HALK ÖĞRENECEK
Prof. Dr. Canan Karatay, "Ben öğretim üyesiyim, tıp doktoruyum, kardiyoloğum. Avukatımla suç duyurusunda bulunacağız. Benim için, 'Konusu olmadığı halde konuşuyor, halkı galeyana getiriyor' şeklinde iddialarda da bulunuyorlar. Ben bir hekimim ve bu konular beni ilgilendiriyor. Bu konuda 6 tane kitap yazmış bir insanım. 'Halkın kafasını karıştırdı' diyorlar. Halkın kafasını kendileri karıştırıyorlar. Halk, sorgulamasını öğrenecek" dedi. Karatay, bazı habercilerin "Sansasyon olsun" diye haber yazdığını söyledi. Prof. Dr. Karatay, "Meslekten men edilmek ne demek? Ben haksız yere karaciğer nakli mi yapıyorum, ben dışarıdan bıçak parası mı alıyorum 15- 20 bin dolar. Bunlar oluyor, bunların peşine düşsünler" diye konuştu.

250 ARAŞTIRMA
Bazı kadın doğum uzmanlarının kendisi için, "Hiç bir araştırması yoktur" dediklerini aktaran Karatay, "Son kitabımda, anne adayları için beslenme ve gebelik şekeri için en az 250 tane araştırmam var" diye konuştu.