Cennete gitti

Sabah yazarı ve Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun eşi Tulu Gümüştekin, tatil için gittiği İtalya'nın Sardunya Adası'nda hayatını kaybetti. Acı haberi eşi "Buraya cennet derdi, burada cennete gitti" diyerek verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2015 Güncelleme 03 Ağustos 2015, 01:18
Cennete gitti

İÇİNDEKİLER

TÜRK basının büyük kaybı... Grubumuz yazarlarından Tulu Gümüştekin, ailesiyle birlikte tatil yaptığı İtalya'da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Uzun süredir karaciğer rahatsızlığından dolayı tedavi gören ve bir haftadan beri annesi ve Turkcell Genel Müdürü olan eşi Kaan Terzioğlu ile birlikte Sardunya adasında tatilde olan Tulu Gümüştekin, önceki gün akşam saatlerinde rahatsızlandı. Hızlıca hastaneye kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi Turkcell'in Genel Müdürü olan eşi Terzioğlu sosyal medya hesabından, tatil yaptıkları Sardunya Adası'ndan bir fotoğrafla paylaştı. Terzioğlu, "Burası cennet derdi, burada cennete gitti. Tulu'mu kaybettim. Acımı paylaşan herkese teşekkür ederim" diyerek acı haberi duyurdu.

EN BAŞARILI İŞ KADINI
Gümüştekin, Avrupa Politikaları Merkezi/ Brüksel (EPC), "Amcham" Amerikan Ticaret Odası, "Avrupa Dostları" (Friends of Europe), "De Warende" Derneği üyesi olmakla beraber Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bünyesinde AB Çalışma Grubu Başkanlığı da yapmaktaydı. Tulu Gümüştekin ayrıca Amerikan- Türk Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği ve Avrupa Komitesi başkanlığı görevini de icra etmekteydi. Gümüştekin, 2001 yılında da "yılın en başarılı iş kadını" seçilmişti.

FATİH CAMİİ'NDE TÖREN YAPILACAK
47 yaşında kansere yenik düşen Tulu Gümüştekin için bugün Fatih Camii'nde tören yapılacak. Cenazesi kılınacak ikindi namazının ardından kaldırılacak. Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüştekin'in vefatı nedeniyle bir taziye yayımladı. Erdoğan mesajında "İş dünyamızın seçkin ismi değerli dış politika uzmanı ve gazeteci Tulu Gümüştekin Hanımefendi'nin vefatını derin bir teesür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhumeye Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına diliyorum" dedi. Başbakan Davutoğlu da "Değerli gazeteci-yazar Tulu Gümüştekin hanımefendinin vefatından büyük üzüntü duydum" ifadesini kullandı.

TURKCELL'DEN TAZİYE MESAJI
Turkcell, Kaan Terzioğlu'nu acı gününde yalnız bırakmadı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça taziye mesajı yayınladı. Akça, mesajında şu sözlere yer verdi: "Genel Müdürümüz Kaan Terzioğlu'nun muhterem eşi Tulû Gümüştekin Hanımefendi'yi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Zor zamanlarında bir yandan Tulû Hanım'a destek olurken bir yandan da henüz üstlenmiş olduğu görevini insanüstü gayretle yürütme başarısı gösteren sevgili Kaan kardeşime ve kederli ailesine sabırlar diliyorum. Hastalığı boyunca bir an bile dirayetini yitirmeyen Tulû Hanım, güçlü kişiliği ile hatıralarımızda yerini koruyacak. Mekanı cennet olsun."

GÜMÜŞTEKİN KİMDİR?
Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından "Geleceğin 100 Global Lideri" ödülüne layık görülen Tulu Gümüştekin, gazetedeki köşesinde özellikle Avrupa Birliği ve dış politika konularında makalelere imza atmıştı. 1 Temmuz 1968 doğumlu Tulu Gümüştekin, 1991 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Brüksel'de Avrupa Birliği Müktesebatı konusunda Avrupa Komisyonu'nda gerçekleştirdiği stajını takiben, şirket birleşmeleri ve gümrük ve rekabet konularında çeşitli uluslararası firmalarda görev yaptı. 1999 yılında kendi şirketi CPS'i (Corporate and Public Strategy Advisory Group) kuran Tulu Gümüştekin, merkezi Brüksel'de olmak kaydıyla, İstanbul ve Washington D.C.'de CPS'in ofislerini açtı.