Maçakızı'nda cinayet

Turizm cenneti Maçakızı cinayetle çalkalandı. Yat sahibi ve 4 gemici tatilcilerin gözü önünde kaptan yardımcısı Erdem Şahin'i öldürüp denize attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2015 Güncelleme 01 Ağustos 2015, 00:55
Maçakızı’nda cinayet

İÇİNDEKİLER

Bodrum'da bir yatta çıkan kavgada yardımcı kaptan 27 yaşındaki Erdem Şahin'in dövülerek atıldığı denizde ölümüyle ilgili aralarında yat sahibinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Türkiye'nin önemli turizm mekanlarından olan ve fahiş fiyatlarla gündeme gelen Maçakızı'nın adı, bu kez cinayetle anıldı. Göltürkbükü Mahallesi'ndeki Adaboğazı Mevkii'ne üç gün önce Göçek'ten gelerek demirleyen 26 metre uzunluğundaki yatta dün saat 01.00 sıralarında, alacak tartışmasından kavga çıktı. İddiaya göre alacağını isteyen ve eşyalarını toplayıp tekneyi terk etmek isteyen yardımcı kaptan Erdem Şahin, tekne sahibi Y.K.Ş., yat kaptanı A.D. ve 4 gemici tarafından tekme ve sopalarla dövüldü. Ardından denize atıldığı öne sürülen ve başına darbe aldığı belirtilen Şahin, suda gözden kayboldu. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ekipleri gitti.

TATİLCİLER TEDİRGİN
Tekne sahibi Y.K.Ş. yat kaptanı A.D. ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Jandarmaya teslim edilen zanlılar sorguya alındı. Dalgıçların denizde yaptığı aramada genç adamın cesedine dün sabah saat 06.30'da ulaşıldı. Denizin 4 metre derinliğinden çıkartılan gencin cesedi, Bodrum Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. Jandarma ve Sahil Güvenlik, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Öte yandan, cinayete tanık olan tatilciler olayın ardından tatil yöresini terk etmeye başladı. İsmini vermek istemeyen tatilcilerden birisi "Bu olay buraya yakışmadı. İnsanlar burada bir lahmacuna bile 75 TL veriyor. Binlerce TL verip rahat etmek için buraya geliyoruz. Cinayet izlemek için değil" ifadelerini kullandı. Bir diğer görgü tanığı olan E.S. ise "Ne olduğunu anlamadık. Apaçık bir cinayetin işlendiği yerde de durmak anlamsız" şeklinde konuştu.