'Mutlu'luk tablosu

Mutlu Kaya'nın dertli babası içindekileri döktü. Kızının mavi gözlerle tekrar bakacağına inandığını belirtti. Mutluluk tablosunun içinde olduğunu söyleyen baba Kaya: "Beni 'Seher Yıldızı'yla ağlatmıştı. Yeniden dinlemeyi dört gözle bekliyorum."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 01:57
’Mutlu’luk tablosu

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da katıldığı bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan ve silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın (19), dertli babası Mehmet Kaya (60), duygularını bir bir döktü. Kızını çok özlediğini, tekrar onu sarılmanın hayaliyle yaşadığını belirtti. Baba Kaya, GATA Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde tedavisi sürdürülen kızının sağlık durumu ve hayallerini anlattı. Emekli işçi olan ve şu anda eşi Hanım Kaya ve 5 çocuğu ile kızının tedavisi için Ankara'da yaşayan Kaya, kızının vurulduğunda ablasının evinde olduğunu ve ses yarışmasına hazırlandığını hatırlatıp, şu anda tutuklu yargılanan zanlının gece 03.30 sıralarında kızıyla görüşmek için eve gelerek rahatsız ettiğini söyledi. Kızının görüşmek istememesi üzerine zanlının pencereyi kırarak ateş ettiğini aktardı. Baba Kaya, zanlının kızı ile arkadaş olmak istediğini ancak kızının bunu reddettiğini aktararak, "Bu kişinin bir akrabası Mutlu'nun sınıf arkadaşıymış. Onun aracılığı ile tanışmak istemiş. Kızım, ret cevabı vermiş. 'Benim evlenme çağım değil, okumak istiyorum' demiş" şeklinde konuştu.

'GÖZLERİ PARLIYOR'
Mutlu Kaya'nın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğine dikkati çeken baba, kızının gözündeki ışığın tekrar yerine gelmeye başladığını ifade etti. Dertli baba, duygularını şöyle ifade etti: "Kızımın gözünde ışık var artık. Çok mutluyum. Sanki bir mutluluk tablosunun içindeyim. Arkamızda devletimizin gücü var. Mutlu'nun gözleri eskisi gibi, masmavi parlıyor."

DAVA 8 EKİM'DE
Mutlu Kaya, Diyarbakır Ergani'de, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evinde prova yaparken 18 Mayıs Pazartesi gecesi başından silahla vurularak ağır yaralandı. Olayla ilgili Veysi Ercan tutuklandı. İddianamede şüpheli Ercan hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezası istendi. Yargılamanın ise 8 Ekim'de başlanacağı öğrenildi.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM
Baba Kaya, kızının babalar gününde kendisine Arif Sağ ve Belkıs Akkale'nin birlikte yorumladığı "Seher Yıldızı" türküsünü kendisine söylediğini belirterek "İyileştiğinde tekrar ondan 'Seher yıldızı'nı dinlemeyi dört gözle bekliyorum" dedi. Kaya, gözyaşları içinde türkünün sözleriyle kızına şöyle seslendi: "Bülbüle söyleyin dalına konsun/ Bizi böyle eden Allah'tan bulsun..."

KIZIM ÇOK ACI ÇEKTİ
Mutlu'nun bebekliğinden beri acı günler geçirdiğini ancak her şeye rağmen adı gibi mutlu olabilmeyi başardığını da anlatan Kaya, "Küçüklüğü acılarla geçti. Annesi Mutlu'yu dünyaya getirdiğinde hastalandı. Onu tek başına bıraktık, çünkü annesini hastaneye kaldırdık. Bu, ilk acımız oldu. Okumak isterdi ve hep 'Okuyup, Türkiye'ye yarar sağlamayacağım' derdi" diye konuştu.