Sert KAYAya çarptı

Oyuncu Hazal Kaya, İranlı tacizcisine pabuç bırakmadı. İnternetten silah sipariş edip, 'Ya Hazalım ya ölüm' yazan İsa Yazdan Karimi'yi şikayet eden Kaya, babası ve ablasını affetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2015 Güncelleme 30 Temmuz 2015, 01:46
Sert KAYAya çarptı

İÇİNDEKİLER

Güzel oyuncu Hazal Kaya, hayatını kabusa çeviren İranlı tacizcisiyle ilgili olarak ifade verdi. İfadesinde, Türkiye'de öğrenci olan 27 yaşındaki İranlı İsa Yazdan Karimi'den şikayetçi olan oyuncu, Karimi'nin babası ve ablasından ise şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini söyledi. Hazal Kaya, "Bir süredir sosyal medyadan mesaj gönderiyor, işyerime hediyeler bırakıyordu. Facebook'tan silah siparişi verdiğini görünce ağır ve yakın bir tehlike altında olduğumu anladım, çok korktum" dedi. İsa Yazdan Karimi, babası ve ablası İstanbul Kumkapı'da bulunan yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine alınırken, Hazal Kaya'nın baba ve abla hakkındaki şikayetini geri çekmesi üzerine İranlı ailenin avukatı İsa Yazdan Karimi dışındaki diğer iki şüpheli hakkında ülkelerine dönmek istedikleri gerekçesiyle acilen takipsizlik kararı verilmesi için başvuru yaptı. Güzel oyuncu ifadesinde korku filmine dönen günlerini şöyle anlattı:

'BABAM DEVREYE GİRDİ'
"İsa Yazdan Karimi isimli şahıs yaklaşık 1 sene önce şahsıma ait Twitter hesabıma rahtsız edici mesajlar atmıştı. 2015 yılının Haziran ayında beri tacizleri sürüyor. Silah siparişi verdiğini görünce avukat olan babama konuyu açtım. Babam devreye girdi. Can güvenliğimi tehlikeye sokan İsa Yazdan Karimi'den şikayetçiyim."

'ONU ÇOK SEVİYORUM'
İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi olan 27 yaşındaki İsa Yazdan Karimi, Hazal Kaya'yı takıntı haline getirdi. Güzel oyuncunun şikayeti üzerine Karimi ailesine 4 ay Hazal Kaya'nın ev ve işyerine yaklaşmama kararı verildi. Karimi, savcılıktaki ifadesinde, Kaya'yı çok sevdiğini, evlenmek istediğini söyledi.

Dilek YAMAN