Kurbağalıdere bahane amaç yolsuzluğu örtmek

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının tamamlanmasına günler kala CHP’liler, belediyelerinde yaşanan yolsuzlukların üstünü örtmek için İstanbul Belediyesi’ni protesto etmeye hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2015, 17:45
Kurbağalıdere bahane amaç yolsuzluğu örtmek

İÇİNDEKİLER

Ataköy'de Şişli, Ataşehir, Beşiktaş ve Kartal Belediyelerinde art arda patlayan skandallarla sarsılan CHP, Kadıköy'deki Kurbağalıdere'ye sarıldı. CHP'liler, Kadıköy Kurbağalıdere'deki kirlilikten dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni suçladılar. Oysa İBB'nin Kurbağalıdere'yi kurtarmak için başlattığı çalışmalar, 15 gün sonra bitecek. Çalışma tamamlandığında Kurbağalıdere'deki kirlilik sona erecek.

15 GÜN SONRA KURBAĞALIDERE DİYE BİR SORUN YOK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy'deki Kurbağalıdere'nin temizlenmesi için 3 yıl önce çalışma başlattı. İBB'nin yaptığı çalışmada metro kazılarında olduğu gibi yeraltından dev tünel açma makinelari ile başlattığı çalışmaların ilk etabını tamamlamak üzere. Dere tabanında biriken çökeltinin kaldırılıp temiz su akışının da sağlanması ile birlikte kısa süre içinde Kurbağalıdere'deki kötü görüntü ve koku son bulacak.




İstanbul'da Marmara denizine atık su girişini yüzde 95'ler seviyesinde önlemeyi başaran, bataklığa dönüşen Haliç'i yeniden hayata döndüren, peş peşe hizmete giren ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önüne geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de yarım asırlık birikimin sonucu olan ve geniş bir alanı kapsayan Kurbağalıdere havzasında kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorunun kökten çözümü için derenin bazı kesitlerde genişletilmesi gerekiyor. Genişleme bölgelerinde SİT alanları ve kamulaştırılacak araziler var. Kamulaştırmalarda hukuki süreçler uzun zaman alıyor.

CHP'NİN DERDİ YOLSUZLUKLARI ÖRTMEK
Yıllardır Kurbağalıdere'deki çevre kirliliğine sessiz kalan CHP'liler, projenin tamamlanmasına günler kala, "AK Partili İBB, Kadıköy halkını CHP'ye oy verdiği için cezalandırıyor" diyerek eylem yapmaya hazırlanıyor. CHP'lilerin eylem hazırlığı, Şişli, Kadıköy ve Beşiktaş belediyelerinde ortaya çıkan yolsuzlukların üstünü örtme girişimi olarak değerlendiriliyor.