'KAOS' baskını

Emniyet, teröristlerin polis ve asker kılığında eylem planını son anda önledi. Depo olarak kullanılan bir gecekonduya yapılan baskında 2 kamyon dolusu polis ve askeri malzeme ele geçirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2015 Güncelleme 30 Temmuz 2015, 02:08
’KAOS’ baskını

İÇİNDEKİLER

İstihbarat birimleri, bazı terör örgütlerinin toplumsal eylemler üzerinden kaos planı yaptıklarını tespit etti. Çalışmalarını derinleştiren Ankara Emniyet'i, Çankaya İlçesi'ne bağlı Dikmen semtinde tespit edilen bir gecekonduya baskın düzenledi. Ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Her yeri didik didik arayan polis, gecekondunun içinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) ile AFAD yazılı kolilerle karşılaştı. Kolilerin içinden çıkan ve gecekonduda büyük bir provokasyon hazırlığı için depolanan 2 kamyon dolusu MKE, AFAD, polis ile askere ait giyim ve yaşam malzemelerine el konuldu.

'EYLEM' TALİMATI
Olayla ilgili F.T. ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden F.T.'nin terör örgütleri üyeleriyle bir araya gelip malzemeleri pazarlamak istediği iddia edildi. Örgüt üyelerinin Ağustos ayı ortalarında Gezi tarzı yeni bir eylem yapmayı planladıkları, bu malzemeleri o zamana kadar elinde tutması yönünde talimat verdikleri öne sürüldü. Son dönemde sınır içinde ve dışında yapılan operasyonları fırsata çevirmek isteyen terör örgütlerinin polis ve asker kılığında yeni bir kaos yaratmayı hedefledikleri değerlendirildi.

Gecekondudan çıkan malzeleler polisi şaşkına çevirdi. 2 kamyon dolusu kolilerde gaz maskeleri, askeri eldiven, askeri dürbün, askeri tip kar ayakkabısı, üzerinde AS-İZ yazılı inzibat miğferi, NATO ve Sahil Güvenlik ibareli askeri giyim malzemeleri, Çevik Kuvvet ibareli berelerle, paketler dolusu demir bilye ve 9 mm çapında mermi tespit edildi.

Yüksel TEMEL