BM, PKK'nın terör eylemlerini kınadı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric:"Dün Genel Sekreter Ban, terör saldırıları nedeniyle Türkiye hükümeti ve halkına taziyelerini iletti. Tüm terör saldırılarını kınıyoruz ve bunu sürdüreceğiz"

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 20:54
BM, PKK’nın terör eylemlerini kınadı

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler (BM), terör örgütü PKK ve diğer tüm terör örgütlerinin düzenlediği terör eylemlerini kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin, PKK'nın terör eylemleri karşısında BM Genel Sekreteri'nin tutumunu ve terör eylemlerini kınayıp kınamadıklarını sorması üzerine, "Dün Genel Sekreter Ban, terör saldırıları nedeniyle Türkiye hükümeti ve halkına taziyelerini iletti. Tabii ki biz tüm terör saldırılarını kınıyoruz ve bunu sürdüreceğiz" dedi.

"Özel olarak PKK'nın eylemlerini kınıyor musunuz?" sorusu üzerine de Dujarric, PKK'nın eylemlerini özel olarak kınadıklarını dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Sözcülük Ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye ile "PKK unsurları arasında artan gerginlik" nedeniyle endişeli olduğunu ifade ederek, soruna "barışçıl çözüm bulunması için bir an önce yapıcı diyaloğa" dönülmesini umduğunu belirtmişti. Ban, "tüm ilgili taraflara, geçmişin çok fazla acı ve kedere neden olan günlerine dönülmesinden kaçınmaları" çağrısı yapmıştı.