Kılıçdaroğlu kurnazlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koalisyonun kurulması için 'göstermelik' çalışacaklarını belgeledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a nefreti yüzünden, Külliye'ye gitmeyeceğini belirtti. Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarını da istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2015 Güncelleme 23 Temmuz 2015, 01:59
Kılıçdaroğlu kurnazlığı

İÇİNDEKİLER

Son 3 seçimde Fethullahçı Terör Örgütü ile işbirliği yapan ancak bir türlü başarı yakalayamayan CHP'de hazırlıklar 'tekrar seçim' için... AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önce 'yüzde 60' diye bir blok icat etti. CHP, MHP ve HDP'nin oy oranı olarak açıkladığı 'yüzde 60'lik blok, aslında yüzde 54'tü. Hesap uzmanı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti'den kurtulmak için bu formül üzerinde diretti.

YÜZDE 60'LIK BLOK YOK!
Bunun gerçekleşmemesi üzerine Kılıçdaroğlu, "AK Parti ile koalisyon yapabiliriz" dedi. Aldığı yüzde 25 oyu, yüzde 41'in üzerinde gören Kılıçdaroğlu her konuşmasında, bir öncekini tekzip etti. 17-25 Aralık darbe girişimini ön koşul olarak belirten Kılıçdaroğlu, şimdi bundan vazgeçti. Çözüm sürecine karşı çıkan, hükümetin her politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu bir anda yumuşadı. Çünkü "koalisyonun kurulmasını isteyen parti" olarak görünmek isteyen CHP'nin bu hamleleri, pek karşılık bulmadı. Kılıçdaroğlu, yüzde 25 oy aldığını rafa kaldırıp Adalet, Ekonomi, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri bakanlıklarını talep etti.

MECLİS'TE SEÇİLSİN
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı tanımayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilmesi halinde gitmeyeceğini de belirtti. CHP'nin statüko sevdasını da öne çıkartan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın parlamento içinden seçilmesi gerektiğini de söyledi.

ÖZKES'E BASKI
CHP Yönetimi, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'i istifadan vazgeçirmek için her türlü baskıyı denedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Özkes'in seçim sürecinde İstanbul'da parti örgütüyle yaşadığı sorunları öne sürerek bu kararı aldığını ifade etti. Özkes'in duygusal davrandığını ve CHP için önemli bir isim olduğunu vurgulayan Bingöl, Grup Başkanvekillerinin kararından vazgeçirmek için kendisiyle görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

TWİTTER'DA ELEŞTİRİ YAĞMURU
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 4 önemli bakanlığı istemesi, sosyal medyada eleştiri konusu oldu:
Kemal Bey, isterseniz Cumhurbaşkanlığını da alabilirsiniz!
Yüzde 25'le yüzde 100 istiyor.
Sayın Kılıçdaroğlu, bu tutumunuz nedeniyle CHP hep yerinde sayıyor.
Kemal Bey, Pensilvanya'dan izin aldınız mı?
Koltuk sevdasının olmadığı bir CHP Genel Başkanı arıyoruz.