Yananistan

Yunanistan fena halde battı! Avrupa Birliği ile IMF'ye olan borç, Yunanlılar'ı tam anlamıyla yaktı. Elinde avucunda kalmayan Komşu ise parayı Ege'de aradı! Denize düşen Başbakan Çipras, turizm cenneti olan adalarına umut bağladı! Ege Denizi'ndeki tam 120 ada, satışa çıkarıldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 05:03
Yananistan

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'da sıkılan kemerler patladı. Toplam 330 milyar Euro'luk borcu olan Komşu'da artık harcayacak para kalmadı. Halk geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nin dayatmalarını oyladı. Sandıktan "Hayır" çıktı. Ancak Avrupa Birliği'ne meydan okuyan Komşu'yu para sıkıntısı sardı! Tüketimi üretiminden fazla olan ülke, denize umut bağladı.

MİLYARDERLER SIRADA
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, nakit sağlamak için adalara sarıldı. Yunanistan Hükümeti, tam 120 adayı satışa çıkardı. Bu kapsamda aralarında Omfori, Patroklos, Dulichium, St. Thomas, Nissos Makri'nin de bulunduğu 120 adanın satılacağı açıklandı. Adaların içinde en pahalı olanı ise Omfori'ydi. Omfori Adası için tam 50 milyon Euro istendi. Milyarder işadamları, söz konusu adaları almak için şimdiden sıraya girdi. Zira Yunan adaları son yılların cazibe merkezi haline geldi. Özellikle Türk turistler Yunan adalarını adeta ihya etti. Yunanistan adalarını satışa çıkartırken, yine soluğu Türkiye'de aldı.

BODRUM'A KOŞTULAR
Ekonomik krizin büyük darbe vurduğu Yunanistan'da Yunan Merkez Bankası AB'nin baskısıyla bir karar aldı. Bu kapsamda ATM'lerden günlük çekim limiti 60 Euro olarak sınırlandırıldı. Yunan Merkez Bankası'na tepkiler çığ gibi arttı. Yunanlılar da Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya ve Türkiye'ye giriş yaparak sadece 3 gün için milyar euroya yakın para çekti. Midilli'deki Yunanlılar ise Ayvalık'a, Kos'takiler de Bodrum'a geldi. Avrupa Birliği ülkelerine de giden çaresiz Yunanlılar, yanlarında komşularının banka ve kredi kartlarını da götürdü. Yunanistan'da nakit çekime kapalı olan kredi kartlarının da yurt dışında onay vermesi nedeniyle rakamın yükseldiğine dikkat çekildi.

SADAKA KUTUSU
Yunanistan'ın ekonomik geleceğinin belirsizliği sürerken İngiltere'de ilginç bir kampanya başlatıldı. Londra'da Yunanistan'a yardım etmek isteyen Greek Solidarity Campaign (Yunanistan Bağımsızlık Kampanyası) adlı grup harekete geçti. Grup üyeleri üzerinde OXI (hayır) yazan kovalarla birlikte sokakları gezdi. Toplu taşıma araçları ve marketler gibi noktalara konulan kovalar sayesinde binlerce Euro toplandı.

BU NE HAL BİRADER!
İstifa eden Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in yerine Öklid Çakalatos getirildi. Dün Yunanistan Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Dünyanın en zor görevlerinden birine getirilen Çakalatos'un önünde ilk etapta yeni bir kurtarma paketi ve IMF'e ödemesi gereken 1.6 milyar euroluk borç bulunuyordu. Yunanistan'ın toplam dış borcu ise 330 milyar euroydu. Bu arada Varufakis görevini Çakalatos'a teslim ettikten sonra kendini sokaklara attı. Başkent Atina'nın göbeğinde bir bara gidip biraları arka arkaya devirdi.

UÇAKLA PARA GÖNDERİLECEK
Yunanistan'da tatil yapan turistler, nakit sıkıntısına girdi. Bunun üzerine İngiltere harekete geçti. İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Yunanistan'ta tatil yapan vatandaşları için milyonlarca Euro ayırdıklarını söyledi. Vatandaşların para ihtiyacı olması halinde bu paraların uçakla Yunanistan'a gönderileceğini belirtti.

İŞTE SATILIK ADALAR
Omfori 50 milyon Euro
Patroklos 45 milyon Euro
Dulichium 40 milyon Euro
Kuzey Ege 35 milyon Euro
Nisos Makri 15 milyon Euro
Nafsika 6,9 milyon Euro
Kardiotissa 6,5 milyon Euro
Nissos Sofia 5,5 milyon Euro
Kitnos 5 milyon Euro
Strogilo 4,5 milyon Euro
Lihnari 3 milyon Euro
Gaia 3 milyon Euro
St. John 's 2,8 milyon Euro
Tragoni si 2,6 milyon Euro
Vouvalos 2,5 milyon Euro
Kato Antikeri 2,2 milyon Euro