SefarAndum

Referandum günü geldi. Tüm dünyada gözler Yunanistan'a çevrildi. İflas eden komşu, tarihin en kritik gününde plajlara akın ederek, bu krizin nasıl başladığını da göstermiş oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 00:42
SefarAndum

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'da kaderi oylaması dün gerçekleşti. Kendisi oy kullanırken vatandaşları 'hayır' demeye çağıran Başbakan Aleksis Çipras, "Birçok kişi hükümetin iradesini gözardı edebilir ama halkın iradesi asla gözardı edilemez" dedi. Çipras, daha önce 'evet' çıkarsa istifa edeceğini açıklamıştı.

ORTA SINIF DİLENMEYE BAŞLADI
Öte yandan İspanyol basınına konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis de oyunu kullandıktan sonra gazetecilere "Yunanistan'ın batmasına izin verilmesi durumunda, 1 trilyon avro kaybedilecek. Bu çok para. Avrupa'nın buna izin vereceğine inanmıyorum" dedi. Siyasiler ve Avrupa, Yunanistan'daki krizi ve referandumu tartışırken, ülkeden gelen manzaralar ise Yunanlılar'ın bu referandumu veya ülkenin iflasını çok da kafaya takmadıklarını gösterdi. Yunanistan'ın sahil kesimlerinde plajlar tıklım tıklım dolarken, oy kullanılan merkezlerde gün boyunca yeterli kalabalık olmadığı görüldü. Yunanistan'da halk ülkenin geleceğini tayin edeceği gün umarsızca kendisini sahillere atarken, krizden çabuk ve derin etkilenen bir kısım ise sokaklarda dilenmeye başlayarak Yunanistan tarihinin en çarpıcı pozlarından birini verdi.