Hayata adımını attı

Caner Eler, 15 yıl önce kemik kanserine yakalandı. Hastalığı yendi ancak iki koltuk değneği ona miras kaldı. O mirastan kurtulmayı kafaya koyan Caner, sağ bacağından feragat etti. Yeni proteziyle yeni hayatına adım attı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 00:12
Hayata adımını attı

İÇİNDEKİLER

35 yaşındaki Caner Eler, 2006 yılından beri Eurosport'ta yaptığı spikerlik, Radikal ve yayın yönetmeni olduğu Socrates Dergisi ile kendisini tanıttı. Ancak hastalığını kimse bilmiyordu! 7 yaşındaki basket oynamaya başlayan Eler, üniversite öğrencisi olduğu 2000 yılının sonralarında sağ bacağında ağrılar hissetmeye başladı. Birçok hayali varken, kemik kanseri olduğu öğrendi!

HEP AKLINDAYDI!
Hemen tedaviye başlandı. Tümör sağ dizinin hemen altındaydı. Doktorlar bacağın kesilmesini önerdi! Ancak Caner, bu durumun düşüncesine bile katlanamıyordu! Araştırıp başka bir yöntem buldu! Bu yöntem kemiğin çıkarılıp, protez takılmasıydı! 2001 yılında ameliyat oldu! Böylece bir uzvunu kaybetmeden yürüyebilecekti! Kemoterapi ve fizik tedaviden sonra çift koltuk değneği ona miras kaldı. Tek değneye geçtiğinde ise artık yürüyebileceğini düşündü! Ancak bu dönemde bacağını ağır bir enfeksiyon bastı. Vücut kendinden olmayını kabul etmiyordu! Ama kanserden kurtulmuştu... Artık çift değnekle yaşamıyormuş gibi de hissetmiyordu! Alışmıştı onlara... Fakat aklında, hep bacağının kesilmesi fikri dönüp duruyordu! Daha sonra kendi isteğiyle uzvundan vazgeçti! Başarı bir operasyon geçirdi! Tedavi sürecinin ardından bacak protezi takıldı. Caner, tam 15 yıl sonra değneksiz ilk adımlarını attı. Bisiklete de binmeye başlayan Eler, 2020 Paralimpik Oyunları'nda katılmayı kafasına koydu!